Kontaktirajte nas

ŽIVOT

Sutra počinje Summer3p festival na Paliću

Objavljeno

on

PALIĆ – Šesnaesti Summer3p festival počinje sutra i trajaće do 22. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Organizatori najavljuju uzbudljiv muzički program i jedinstven miks kulturnih i sportskih programa u prirodi, uz obaveznu dozu kreativnosti i aktivizma.

Uto-Karem, Foto: Summer3p

Na Moon Stageu nastupiće preko 20 izvođača, među njima i tehno DJ i producent, zvezda ovogodišnjeg festivala – Uto Karem. Osim njega, nastupiće i legendarni Škoti Silicone Soul, potom slovački tehno-haus DJ, Denes Toth, mladi mađarski virtuozni DJ dvojac Secret Factory, hip-hop izvođači Ajs Nigrutin i Timbe.

“Posetioci možda nisu ni svesni kakve zvezde im dolaze”

“Summer3p festival šesnaesti put na Paliću ugostiće velike zvezde elektro scene, kao što su Uto Karem iz Italije i Silicon Soul iz Velike Britanije, čije hitove svako od nas poznaje a da možda nije ni svestan da su to oni. Zato preporučujemo You Tube, kako bi Subotica i Palić stekli uvid, ko im to dolazi u goste”, izjavio je Oliver Tomić, direktor komunikacija Summer3p festivala.

Organizatori su odlučili da prvi dan festivala posvete hip-hop zvuku, a na oduševljenje brojnih domaćih fanova nastupiće Ajs Nigrutin i Timbe, članovi ultimativnog hip hop sastava Bad Copy, prepoznatljivog po autentičnim, duhovitim i provokativnim rimama.

Publika festivala, Foto: Summer3p

”Ove godine, jedno veče biće posvećeno nečemu sasvim novom. To je neka vrsta hip hop, rap, trap muzike, koja u svetu trenutno ide uzlaznom putanjom. Bitno nam je da u ovom čudnom vremenu u kojem šund i kič uzimaju sve više maha među mladima, prikažemo šta je u stvari svetski trend u stilovima muzike i ostanemo dosledni nazivu našeg udruženja „AŠC“ (Anti Šund Corporation – Education For The Nation)”, dodao je Tomić.

Festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe, i “Porodičnim danom” u nedelju koji će ponuditi zanimljive sadržaje za celu porodicu.

Organizatori: “Sve odlazi u Beograd i Novi Sad”

Organizatori Festivala navode da nije bilo lako organizovati festival, imajući u vidu da su im “komercijalni sponzori smanjili sponzorstva”.

Publika festivala, Foto: Summer3p

Za samu organizaciju, nije sve tako sjajno, jer su nam komercijalni sponzori smanjili sponzorstva. Subotica postaje manje interesantan grad velikim multinacionalnim kompanijama. Sve odlazi u Beograd i Novi Sad, a suočeni smo i sa odlaskom mladih iz grada. S obzirom na to da mladi ljudi od 18 do 25 godina čine polovinu posetilaca, a mi volimo da kažemo da je Summer3p manifestacija za uzrast od 2 do 102 godine, jer za svakoga ima po nešto i svi su pozvani”, kaže direktor Komunikacija Fetivala.

Organizatori očekuju da će posle festivala moći da kažu da ih je za prethodnih 16 godina posetilo 150.000 ljudi.

Gardijan: Summer3p među osam najatraktivnijih festivala

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Organizaotir napominju da “Festival s ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018” i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala govori i to što ga je engleski časopis Gardijan uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Reklama

Tag