Kontaktirajte nas

ŽIVOT

Stolar Mile napravio jubilarnu stolicu za bebe, nastavlja svoju misiju

Objavljeno

on

RAKOVAC – Milorad Jurković, u javnosti poznatiji kao Mile stolar dobrog srca, sa ženom i dvoje dece već tri godine pravi drvene stolice za hranjenje beba i poklanja ih porodicama, u celoj Srbiji. U ovu akciju se upustio, revoltiran zbog skupoće. Svojim gestom svakoj porodici uštedi minimum 50 evra, koliko košta jedna takva stolica.

Mile je danas napravio jubilarnu – 1.500. stolicu.

Sa jedne od prethodnih akcija, Foto: Superbeba

 

Nastavljam svoju misiju. Trudimo se da poštujemo i pravilo da na svaku godišnjicu uradimo 500 stolica. Ove godine dosta smo kasnili, jer smo radili i dodatne poslove oko pomoći porodicama. Jubilarna 1.500. stolica još nema svog budućeg malog vlasnika, ali sva je prilika da će otići u Bečej”, kaže u izjavi za InfoNet Vojvodina Mile stolar, dok nam zadovoljno pokazuje jubilarnu stolicu za hranjenje beba.

Miletova radionica

U njegovoj radionici u Rakovcu, 5. maja 2015. nastala je prva stolica. Označila je početak nesvakidašnje misije Mileta stolara, u koju je tada malo ko poverovao. Stolice ne prodaje, već ih poklanja. To će učiniti i sa jubilarnom 1.500.

Napišem posle svake jubilarne stolice, gde je poslata. Uvek napišem i “idemo dalje”. Samo nek se deca rađaju”, kaže Milorad Jurković.

Osim porodicama, Mile je pomagao i brojnim javnim ustanovama, pravio je stolice za decu sa posebnim potrebama, popravljao sav nameštaj u vrtiću u Čoki, napravio desetak stolica za zrenjaninski vrtić.

Miletova deca slede tatin primer

Primerom svoga tate krenula su i Miletova deca. Osim toga što mu, pored supruge, svakodnevno pomažu u radionici, Miletova ćerka Gordana nedavno je odlučila da se odrekne novčane nagrade i pokloni je humanitarne svrhe.

Mile sa ćerkom i sinom

Gordana je ovog leta na školskom državnom prvenstvu u džudou osvojila treće mesto. Novčanu nagradu poklonila je u humanitarne svrhe, za akciju “Trojka iz bloka” i time pomogla porodici Smukov iz Dobrinaca, kod Rume.

Mile stolar na turniru Trojka iz bloka

Na turniru u šutiranju trojki, osim brojnih građana, učestvovali su i Mile stolar i njegova porodica, a tom prilikom je sakupljeno 408.000 dinara za porodicu Smukov.

Reklama

Tag