Kontaktirajte nas

ŽIVOT

Predstavi Pozorišta mladih „Zatvorenik i šestoprsti“ Gran pri za najbolju predstavu

Objavljeno

on

NOVI SAD – Gran pri nagrada za najbolju predstavu u celini 49. Susreta profesionalnih pozorišta lutaka Srbije pripala je predstavi “Zatvorenik i šestoprsti”, jednoglasnom odlukom žirija. Nagradu za najbolju režiju žiri je dodelio ruskom reditelju Dimitriju Vihretskom za režiju ove predstave.

Scene s predstave “Zatvorenik i šestoprsti”, Foto: Pozorište mladih Novi Sad

Žiri u sastavu Željko Hubač (dramaturg i predsednik žirija), Dragoslav Todorović (reditelj) i Saša Latinović (glumac), osim za najbolju predstavu i najbolju režiju, dodelio je i nagradu za najbolji tekst. Ta nagrada pripala je čuvenom ruskom piscu Viktoru Peljevinu i reditelju Dimitriju Vihretskom za tekst predstave „Zatvorenik i šestoprsti“.

“Zatvorenik i šestoprsti”, Foto: Pozorište mladih Novi Sad

Nagradu za najbolju kreaciju lutaka žiri dodelio ruskom scenografu Olegu Katorginu za dizajn lutaka u pomenutoj predstavi. Glumac Pozorišta mladih Aleksa Ilić za ulogu u predstavi „Zatvorenik i šestoprsti“, dobio je nagradu za glumačko ostvarenje 49. susreta, a sve navedene odluke žirija su donete jednoglasno.

Predstava po istoimenoj orvelovskoj priči Viktora Peljevina

Lutkarska predstava za odrasle „Zatvorenik i šestoprsti“ Pozorišta mladih, nastala je po istoimenoj, orvelovskoj priči Viktora Peljevina, koga je prestižni Francuski magazin uvrstio među 1000 najznačajnijih stvaralaca savremene kulture. Peljevin se publici obraća mešavinom postmoderizma, pop kulture, ezoterije i naučne fantastike.

“Zatvorenik i šestoprsti”, Foto: Pozorište mladih Novi Sad

Predstavu koja je osvojila Gran pri, ruski umetnici su stvorili zajedno sa dokazanim glumcima pozorišta mladih Nedom Danilović, Ivanom Đurićem, Slobodanom Ninkovićem, Sašom Stojkovićem i Aleksom Ilićem.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag