Kontaktirajte nas

ŽIVOT

Novosađani će sutra saznati šta ih očekuje za Doček dve Nove godine

Objavljeno

on

NOVI SAD – Doček 2019. godine i srpske Nove godine biće režiran, kao i prošle, a oba novogodišnja slavlja organizovaće Fondacija „Novi Sad 2021“. Koncept ovogodišnjeg „Доčeka“ sutra će na konferenciji za novinare predstaviti direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković i najaviti umetnike koji će učestvovati u programu.

„Proslava Nove godine po julijanskom kalendaru, Доček 2019. obuhvatiće različite umetničke događaje 31. decembra tokom celog dana, na otvorenim prostorima u gradu. Proslava će kulminirati tradicionalno dobrim koncertima u centru Novog Sada, na Trgu slobode“, saopštila je Fondacija „Novi Sad 2021“.

Jedan od nastupa na Dočeku 2018, Foto: Novi Sad 2021

Oni podsećaju da je više od 60.000 ljudi dočekalo prošlogodišnji „Дoček“ u Novom Sadu, na četiri lokacije u prvom režiranom dočeku i 13. januara na više od 45 lokacija, uz više od 150 izvođača.

„Po gregorijanskom kalendaru 13. januara proslavlja se 7527. godina, a kao i prošle godine, i „Доček“ 7527. godine obuhvatiće paletu večernjih događaja isključivo u zatvorenim prostorima po celom gradu“, saopštila je Fondacija.

Publika na Dočeku 2018, Trg slobode, Foto: Novi Sad 2’21

Podsećaju da je prošle novosadsku publiku ostavio bez reči koncertom koji je održan u Srpskom narodnom pozorištu, ali su tu bili Zoran Predin i Matija Dedić, Marčelo i Napeti quintet, Škotski sastav Imar sa Slobodanom Trkuljom kao domaćinima, Divna Ljubojević, Nikola Vranjković, Kaliopi, Dušan Svilar i tamburaši iz Novog Sada i Osijeka, Filharmonija mladih i mnogi drugi.

Fondacija navodi da „Доček“ predstavlja jednu od najznačajnijih platformi koju je pokrenula Fondacija „Novi Sad 2021“, u cilju priprema za buduće ceremonije koje će označiti početak i kraj 2021. godine, godine kada će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag