Kontaktirajte nas

ŽIVOT

Dan Republike u Rakija baru, uz čvarke i ostale đakonije

Objavljeno

on

NOVI SAD – Dan Republike, 29. novembar obeležavao je godišnjicu Drugog zasedanja AVNOJ-a, kada je u Jajcu, 1945. godine, doneta odluka o federalnom ustrojstvu države. Godinama je ovaj dan bio povod za druženje, neradne dane, školske priredbe, crvene marame prvaka i “svinjokolj”.

Pojedine kafane, barovi, kafići u Novom Sadu i dan danas obeležavaju Dan Republike i proslavljaju ga, kako kažu, “radno”. Jedan od njih je Rakija bar. Proslaviće ga uz tradicionalno topljenje čvaraka.

Drugovi i drugarice, povodom obeležavanja godišnjice Drugog zasedanja AVNOJ-a u Jajcu 29. novembra 1943, kada su predstavnici partizanskog pokreta otpora proglasili federalno uređenje Jugoslavije i ustavotvornu skupštinu, Dan Republike proslavljamo radno. Kao i svake godine, na ovaj praznik vas častimo vrućim čvarcima i ostalim djakonijama”, piše u pozivu.

Najavili su i ko će učestvovati u programu.

U topljenju čvaraka učestvovaće drug Dragan Stojanović, za posluženje će biti zadužena drugarica Pčele Lević PčeLević i Helena Katašić, dok će članovi Radničkog saveta Mirko Veselinović i Dejan Amigo Charlie Makanjić biti zaduženi za zdravicu”, navode u pozivu.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag