Kontaktirajte nas

ŽIVOT

Čak i jedno pivo je previše kad vozite

Objavljeno

on

NOVI SAD/SRBIJA – “Kad vozite i jedno pivo je previše, jer šansa da izazovete saobraćajnu nezgodu je čak 46 odsto veća ukoliko imate 0.01 promila alkohola u krvi nego kad ste trezni”. Ovo je poruka studentima Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, na kojem je održana edukativna radionica o odgovornoj konzumaciji „When you drive, never drink“.

Vozači pod dejstvom alkohola mnogo slobodnije gaze papučicu za gas, upozorio je Duško Pešić iz Agencije za bezbednost saobraćaja, koja je bila jedan od organizatora radionice.

Goran Stupar, Duško Pešić i Marija Kilibarda

Da biste ukočili pri brzini od 100 km/h, potrebna vam je dužina fudbalskog terena da biste se zaustavili“, rekao je Pešić.

Naš cilj je da kroz ove radionica na zanimljiv način, zapanjujućim podacima i upečatljivim primerima, podstaknemo interakciju sa studentima i prenesemo poruku o važnosti odgovorne konzumacije i bezbednosti u saobraćaju“, izjavio je Goran Stupar, iz kompanije Heineken Srbija, koja je bila jedan od organizatora edukativne radionice.

Pre i nakon radionice, studenti novosadskog fakulteta imali su priliku da isprobaju naočare koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola i da se uvere koliko se menja percepcija kada su pod dejstvom alkohola.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag