Kontaktirajte nas

VESTI

Ziggy Marley oduševio, French Montana zapalio publiku

Objavljeno

on

NOVI SAD/PETROVARADIN – Mnogo ti hvala, Srbijo, što si nas pozvala ovde prvi put. Vi ste pobuna! Tim rečima počeo je svoj nastup rege princ s Jamajke, kako ga publika naziva, i osmostruki dobitnik Gremi nagrade, Ziggyi Marley, naslednik večne ikone Boba Marleya. Onda je zapevao “We are more”, a sa njim i desetine posetilaca na glavnoj bini Exita.

Druge večeri festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi bilo je 90.000 ljudi, saopštili su organizatori, koji očekuju da će do kraja Exita poseta biti još veća za ukupno oko 200.000 posetilaca.

I kamp festivala na “dunavskoj Kopakabani” je gotovo dostigao svoj pun kapacitet, a interacionalna atmosfera pulsirala je na ulicama Novog Sada, dok su se duž keja prema mostu Duga mogle videti prave reke ljudi kako polako idu ka Petrovaradinskoj tvrđavi!

Bernard Bodo – petak – Exit 2018

Sinoć je na glavnoj bini zasijala jamajčanska ikona, dobitnik osam Gremija i prestolonaslednik najveće rege dinastije, Ziggy Marley. On je na glavnu binu festivala doneo vanvremenske hitove kao što su “Love is My Religion”, “One Love”, “Is This Love” i “Rebelllion Rises”.

French Montana zapalio Exit, za kraj pevao u čast preminulog kolege Avicija

Nakon Marleya, na glavnu binu izašao je jedan od najboljih repera nove generacije French Montana i na oduševljenje publike priredio potpuno eklektičan nastup uz svoje najveće hitove “Unforgettable”, “Famous”, ali i dobro poznate numere poput Nirvanine “Smells Like Teen Spirit”, “Gucci Gang” od Lil’Pumpa.

French Montana, Foto: Exit

Na kraju nastupa Montana je otpevao i planetarno popularnu Aviciijevu numeru “Wake Me Up” i tako odao počast preminulom kolegi. Glavna bina sinoć je bila puna do samog svitanja, a prvo je Burak Yeter doveo publiku do tačke ključanja uz megapopularni hit “Tuesday”, dok je u završnici scenu zauzeo mladi britanski hitmejker, trenutno u najvećem usponu na svetskoj pop i dens sceni, čiji hitovi stižu na radijske liste svakih nekoliko meseci, Jax Jones.

Dance arenom odzvanjali tonovi elektronskih magova

Na mts Dance Areni nastupio je ektronski genijalac Maceo Plex, koji je sinoć pokazao istorijski set od tri sata.

Maceo Plex, Foto: Exit

Pre njega su to na Areni dobili još samo Laurent Garnier, Jeff Mills, Sven Vath i, naravno, Solomun i Dixon! Intro za njegov set pružili su Rødhåd i ikona elektronske muzike Carl Craig, te Marko Nastić, Filip Xavi I Vladimir Aćić.

Fusion binu “blokirali” Cockney Rejects i Madball

No Sleep Novi Sad binu sinoć je vodio respektabilni njujorški kolektiv The Bunker, gde su nastupali Mike Servito, Tin Man, Eric Cloutier, Erika, Bryan Kasenic i Patrick Russell, te naša međunarodno priznata kompozitorka Svetlana Maraš!

Irie FM, Foto: Exit

Addiko Fusion binu zapalili su Irie FM i uvek odlični Nipplepeople, dok je Explosive bio potpuno blokiran za vreme nastupa pank atrakcije Cockney Rejects i hardcore ikona Madball.

Reklama

Tag