Kontaktirajte nas

VESTI

Završen protest u Novom Sadu

Objavljeno

on

NOVI SAD – Protest zbog poskupljenja goriva u Novom Sadu je završen oko 11 sati. Policija je krenula da upozorava okupljene građane, najpre u traci iz pravca Železničke stanice i da ih sklanja odatle. Vozači su naglašavali da su se tu zaustavili, jer im je vozilo neispravno, na šta su im policajci odgovorili da će u tom slučaju pozvati pauk službu. Posle kraće rasprave sa građanima i odbijanja demontranata da napuste blokade, ipak su se svi napustili prilazne puteve raskrsnici kod Futoške pijace.

foto: InfoNet Vojvodina

Jutros oko sedam sati nekoliko desetina automobila blokiralo je Jevrejsku i Futošku ulicu i Buelvar oslobođenja, kod raskrsnice kod Futoške pijace. Još jutros članovi grupe za protest na Fejsbuku bili su nezadovoljni odzivom građana, a javili su da je “u Beogradu protest propao”.

Gradonačelnik Novog Sada osudio postupak građana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najoštrije je osudio “postupak grupe građana” koja je sa desetak autmobila i nekoliko motocikala blokirala saobraćaj na raskrsnici kod Futoške pijace.

“Ne želim da ulazim u nečije legitimno pravo da izrazi građansko nezadovoljstvo, ali ovo što se danas ponovilo na ulicama Novog Sada više liči na građansku bahatost. Nedopustivo je da hiljade Novosađana budu taoci grupice koja ima pravo da upravlja samo svojim vozilima, a ne i Novim Sadom i našim životima. Apelujem na državne organe da ne dozvole kršenje zakona i da hitno obezbede sve uslove za normalno funkcionisanje saobraćaja u gradu, a svim građanima pravo na slobodu kretanja koja je Ustavom Srbije zagarantovana. Molim sve one koji se pozivaju na ‘ljubav prema Novom Sadu’ da ‘političke igrice’ igraju tamo gde im je mesto, a ne na gradskim raskrsnicama. Apelujem na sve sugrađane koji se, ni krivi ni dužni, nađu u saobraćajnoj blokadi da budu strpljivi i da se klone nasilja”, zaključio je Vučević.

Sindikat GSP Novi Sad podržava proteste

“Sindikat GSP Novi Sad podržava protest zbog poskupljenja goriva, jer je cena neopravdano visoka i izuzetno loše se odražava na poslovanje gradskog saobraćajnog preduzeća”, izjavio je za InfoNet Vojvodina predsednik Sindikata GSP Novi Sad Obrad Tepić. On je rpecizirao da vozači GSP ne učestvuju u protestu, već da autobusi staju zbog blokada. Kaže da će linije saobraćati redovno, izuzev onih koje će blokade zaustaviti, te će autobusi u tom slučaju kasniti.

 

Reklama

Tag