Kontaktirajte nas

VESTI

Tribina “Nasilje u medijima, kroz medije, nad medijima”

Objavljeno

on

NOVI SAD – “Kakva je uloga medija, kao nekoga ko izveštava o nasilju, ali i ko to nasilje generiše i oblikuje, a ko, takođe, i sam može biti njegova žrtva?”. O ovim i brojnim drugim pitanjima biće reči na tribini “Nasilje u medijima, kroz medije, nad medijima”, koja će biti organizovana u ponedeljak, 17. decembra, od 19 sati, u Crnoj kući, u Novom Sadu.

“Visoka prisutnost nasilja u medijima dovela je do njegove normalizacije u savremenom srpskom društvu. U situaciji kada se manjak medijskih sloboda samo konstatuje, javni govor se svakodnevno opterećuje različitim oblicima nasilja. Mediji najčešće to nasilje prenose, intenziviraju, a neretko i produkuju, ne preispitujući njegove uzroke”, navode organizatori tribine”, navode organizatori tribine.

Na tribini će govoriti Dragana Pećo, iz KRIK-a, Mreže za istraživanje kriminala i korupcije i Nedim Sejdinović, iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine, (NDNV), moderator je Damir Bojić, iz Omladinskog centra CK13.

Tribina “Nasilje u medijima, kroz medije, nad medijima” realizuje se u okviru projekta “Svakodnevno je političko: repolitizacija i demokratizacija društvene svakodnevice kroz javnu reč, edukaciju i aktivizam”, koji je podržao Fond za otvoreno društvo, Srbija i National Endowment for Democracy, USA.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag