Kontaktirajte nas

VESTI

„Tales of Serbia“, film koji na do sada neviđen način prikazuje lepote u Srbiji

Objavljeno

on

NOVI SAD – Prirodne lepote, bogata tradicija, kulturno-istorijska baština Srbije – samo je mali deo onoga što će gledaoci moći da vide u dugometražnom dokumentarnom filmu „Tales of Serbia“. Film je projekat video produkcije EIPIX Entertainment, iz Novog Sada.

Carska bara, Foto: Nikola Mraković

Dokumentarni film „Tales of Serbia“ će na nesvakidašnji, originalan i nadasve kreativan način prikazati najpoznatije, ali i do sada neotkrivene, turističke destinacije u Srbiji.

Vreme je da Srbija zauzme upečatljivo mesto na svetskoj turističkoj mapi. Zato je naš cilj da obuhvatimo veliki broj najatraktivnijih lokacija iz svih delova Srbije, od dobro poznatih turističkih atrakcija, sve do skrivenih dragulja koji će kroz ovaj projekat prvi put biti predstavljeni u punom sjaju“, kaže za InfoNet Vojvodina Daniel Toader, reditelj i direktor fotografije.

Daniel Toader na snimanju u Muzeju vazduhoplovstva Beograd

Tales of Serbia“ izdvaja se i po jedinstvenom scenariju.

Uvodeći aktere u priče, želimo da pored kadrova lepote Srbije prenesemo i subjektivni doživljaj na gledaoce i buduće posetioce“, kaže Toader.

Ekipa filma na terenu, Foto: Privatna arhiva

Film je u omnibus formi, sastoji se od deset različitih priča i jedanaeste koja će sve da ih uokviri. Svaka priča ima svog aktera i naglašenu temu kroz koju nas on vodi.

Naš film se bazira na najvišim svetskim standardima, modernoj tehnologiji, snima se savremenom opremom u 4K rezoluciji, namenjen za bioskopsku distribuciju, ali pre svega biće na raspolaganju online, putem Youtube kanala. Želimo da ovo bude prvi korak na putu kojim će se Srbija prikazati na do sada neviđen način”, kaže za InfoNet Biljana Mrmoš, producent, scenarista i asistent režije.

Tales of Serbia“ na festivalima, u bioskopima….

Članovi filmske ekipe najavljuju da će „Tales of Serbia“ biti prikazivan na festivalima, u bioskopima i na svim internet platformama. Napominju da je “velika gledanost jedna od ključnih stavki na osnovu koje će isticati svoj kvalitet, istovremeno širiti svoju ideju.

Daniel Toader, BIljana Mrmoš, Boris Škrbić

Ovaj mali tim, a uz podršku prijatelja i kvalitetnu saradnju sa kolegama, do sada je stigao da realizuje pet epizoda, trenutno snimamo šestu, od ukupno deset, odnosno jedanaest priča”, kaže Boris Škrbić, koji radi montažu i postprodukciju. Oni koje interesuje kako izgleda rad ove filmske ekipe, to mogu pratiti na stranici “TofS”, gde autori redovno obaveštavaju pratioce o lokacijama snimanja, atmosferi i procesu kreiranja filma.

Pogledajte trejler filma na linku

Više fotografija na linku.

Originalna muzika za film

Sagovornici InfoNeta naglašavaju da se “tim Aleksandra Ranđelovića (Eipix sound department) potrudio da svaka priča, a samim tim i ceo film “Tales of Serbia”, bude upotpunjen originalnom, posebno komponovanom muzikom.

Ekipa filma na terenu, Foto: Privatna arhiva

Ekipa je gotovo svakodnevno na terenu, trenutno snimaju šestu epizodu, a na tom putu očekuju ih nove avanture, otkrivanja novih poznatih i manje poznatih predela Srbije.

Reklama

Tag