Kontaktirajte nas

VESTI

Stipendije biznis škole na Bliskom Istoku, Aziji, Autraliji, šansa i za studente iz Srbije

Objavljeno

on

SRBIJA – Evropskim studentima ove godine biće dodeljeno 20 stipendija za master studije i u celosti pokrivena školarina za studije, koje počinju u maju 2019. godine, na jednoj od najprestižnijih i vodećih biznis škola na Bliskom Istoku, Aziji i Autraliji. Ovo je saopštilo rukovodstvo S P Jain School of Global Management, koja dodeljuje stipendije. To je šansa i za ljude iz Srbije, koji nameravaju da u ovom smeru nastave školovanje.

“S P Jain School of Global Management je globalna biznis škola sa kampusima u Dubaiju, Bombaju, Singapuru i Sidneju. Misija škole je da stvori poslovne lidere za radno mesto 21. veka i obezbedi studiranje koje je moderno, relevantno i globalno. Jednogodišnji MBA program zauzima 4. mesto u svetu na rang listi Times Higher Education / Wall Street Journal magazina. Već petu godinu zaredom, ovaj vodeći MBA program nalazi se među 20 najboljih na Forbesovoj prestižnoj listi najboljih svetskih jednogodišnjih MBA programa“, navodi u saopštenju S P Jain School of Global Management.

Dalje preciziraju da su stipendijom u punom iznosu obuhvaćene za programe Master of Global Business (MGB) – u vrednosti preko 23,000 dolara, i za Global Master of Business Administration (Global MBA) – u vrednosti preko 29,000 dolara.

Kandidati i/ili institucije koje ih podržavaju treba da pokriju druge troškove, kao što su administrativne i registracione takse, troškove izdavanja vize, zdravstveno osiguranje, knjige, smeštaj i putne troškov”, navedeno je u saopštenju.

Studiranje u Dubaiju, Sidneju, Singapuru

Studije počinju u maju 2019. godine i traju 12 meseci (Global MBA), odnosno 16 meseci (Master of Global Business). Kandidati provode po 4 meseca u svakom od navedenih gradova. Program počinje u Dubaiju, nastavlja se u Sidneju i završava u Singapuru.

Studenti škole, Foto: S P Jain School of Global Management

Nakon studija, studenti MGB programa stažiraju u Dubaiju ili Singapuru, u zavisnosti od izbora samog studenta. Do sada, diplomci MGB programa su prošli pripravnički staž i dobili radna mesta u kompanijama kao što su Barclays, Citibank, Ernst & Young, Deloitte, PepsiCo, Shell Marine, KPMG, DAMCO, HCL, MasterCard, Lenovo…

Preduslovi za upis

Kandidati koji nameravaju da apliciraju moraju ispuniti tri osnovna uslova, a to je odlično znanje engleskog jezika, da imaju diplomu osnovnih studija i položen prijemni ispit i intervju.

“Izuzetno mi je drago da se Srbija ponovo nalazi na listi zemalja za koje su odobrene ove stipendije. Prvi kandidati iz regiona već studiraju na SP Jain School of Global Management i veoma smo zadovoljni njihovim radom i odnosom prema učenju”, rekao je Marko Selaković, direktor institucionalnog razvoja i regrutovanja studenata na SP Jain School of Global Management.

Studenti, Foto: S P Jain School of Global Management

„SP Jain School of Global Management je spremna da podstakne više mladih talenata iz Evrope, i pre svega iz Srbije, da svojim znanjem, iskustvom i jedinstvenim načinom razmišljanja u pozitivnom smislu doprinesu raznolikosti koja karakteriše obrazovne programe SP Jain School of Global Management”, kaže Selaković.

Navodi da, pored studiranja u vodećim biznis centrima, Dubaiju, Singapuru i Sidneju, studenti će razviti znanja i veštine koje zahtevaju najveće svetske kompanije, imati priliku da stupaju u kontakt sa ljudima iz celog sveta, i da po završetku master studija budu u potpunosti spremni da uđu u profesionalno okruženje u kojem će nastaviti da razvijaju svoje karijere.

Poziv otvoren do 15. marta, broj sttipendija ograničen

Zainteresovani kandidati mogu pisati na marko.selakovic@spjain.org za sve informacije ili popuniti prijavni obrazac na S P Jain veb stranici. Poziv je otvoren do 15. marta 2019. godine. Napominju da je broj stipendija ograničen.

“Što pre kandidati završe proces, veće su šanse za dobijanje stipendije “, kaže Selaković.

Pored stipendija za master studije, biće dodeljene i stipendije zasnovane na rezultatima za dodiplomske/osnovne studije, Bachelor of Business Administration, Bachelor of Data Science, Bachelor of Business Communication i Bachelor of Economics.

Selaković napominje da sve informacije kandidati mogu pronaći na sajtu škole, gde je istaknut i poziv za stipendije, za Master of Global Business Program (0-3 godina iskustva) i za Globalni MBA program (više od 3 godine iskustva). Kandidati mogu preuzeti i Formular prijave.

Izvor: InfoNet Vojvodina

https://www.spjain.org/programs/postgraduate/gmba

Reklama

Tag