Kontaktirajte nas

VESTI

Škola engleskog jezika Nibis: Nova jezička avantura u Krupnju 2019.

Objavljeno

on

SREMSKI KARLOVCI – Ako se pitate kako da vam dete na najbolji način nauči strani jezik, u ovom slučaju engleski, kako da savlada osnovne veštine komunikacije, onda bi odgovor mogao da bude – pošaljite dete na jezički kamp. Sa takvom ocenom saglasna je i sagovornica InfoNeta Tatjana Nedimović, profesorka Tatjana Nedimović, iz škole stranih jezika Nibis.

Prva je u Sremskim Karlovcima koja je povela grupu đaka na letnji jezički kamp. Ove godine organizovala je prvi takav kamp u Krupnju, sa kojeg su se mališani vratili prepuni utisaka, pozitivne energije i, što je najvažnije, još sigurniji u znanje engleskog jezika.

Drugi takav kamp biće organizovan i sledeće godine, takođe u Krupnju, od 22. do 27. aprila 2019. između dva Uskrsa.

“Kamp je namenjen učenicima od trećeg do šestog razreda. Mališani jedva čekaju da otputujemo u Krupanj, jer su se prošle godine sjajno zabavili i kroz zabavu dosta naučili”, kaže za InfoNet Vojvodina profesorka škole stranih jezika Nibis, Tatjana Nedimović.

Meksički duh stiže u Krupanj

Profesorka Nedimović i njeni učenici ove godine su u Krupanj doneli potpuno novu, nesvakidašnju i veselu atomosferu, kada je ceo koncept kampa bio u znaku Havaja. Sledeće godine, tokom drugog kampa, tema će biti Meksiko.

Pravićemo sombrero, pinjete, meksičke koktele i mnoštvo drugih aktivnosti organizovati, a za sve to vreme konverzacija će biti isključivo na engleskom jeziku”, objašnjava profesorka Nedimović.

Prijave za kamp su u toku

Učenici su već počeli da se prijavljuju za kamp engleskog jezika u Krupnju, koji će biti organizovan u aprilu 2019. godine. Prema rečima profesorke Nedimović, interesovanje je veliko i očekuje da će sva mesta uskoro biti popunjena.

“Ove godine bila sam oduševljena kojom brzinom su deca usvajala i savladavala engleski jezik. To je bio odličan test, koji nam je dao odgovor na pitanje da li je ovo jedan od najučinkovitijih metoda kada je u pitanju učenje stranog jezika, za decu to uzrasta, od trećeg do šestog razreda. Odgovor je više nego pozitivan i zato jedva čekamo da na proleće ponovo organizujemo kamp i otputujemo u Krupanj”, kaže profesorka škole Nibis.

Kreativan i dinamičan način rada za vreme kampa doprineo je da deca potpuno spontano razgovaraju na engleskom, zabavljaju se i gotovo nesvesno savladavaju veštine komunikacije na stranom jeziku.

Jedna od radionica

Tokom kampa, učenici savladaju razumevanje, a stepen govora podignu na znatno viši nivo, a da toga, verovatno, nisu ni svesni. Za mene, kao profesora, to je izuzetan uspeh i zbog toga se mnogo radujem i iščekujem sledeći kamp”, kaže profesorka škole stranih jezika Nibis, Tatjana Nedimović.

Kao i prošle godine, deca će tokom trajanja kampa svakodnevno biti fizički aktivna i očekuje ih raznovrstan program, od odlaska na bazen, izlete i sportske aktivnosti.

Kako je mališanima bilo ove godine na prvom kampu engleskog jezika, koji je u Krupnju organizovala škola stranih jezika Nibis pročitajte ovde.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag