Kontaktirajte nas

VESTI

Škola stranih jezika Nibis nastavlja da uči i inspiriše polaznike

Objavljeno

on

SREMSKI KARLOVCI – „Koliko jezika govoriš, toliko vrediš“. Rečenica koju smo mnogo puta čuli, a oslikava koliko je važno poznavati strane jezike i koliko je poznavanje stranih jezika značajno u razvoju svestrane ličnosti, ali i u obrazovanju. Roditelji sve više su posvećeni tome da im dete od najranijeg osnovnoškolskog uzrasta uči strane jezike, najčešće enegleski kao prvi strani jezik.

Polaznici u šetnji na kampu, Foto: Privatna arhiva

Da bi u tome dete bilo uspešno, neophodno ga je motivisati. Stoga su, prema ocenama stručnjaka, kampovi za decu, gde kroz deca igru i zabavu usavršavaju neki od stranih jezika. Profesorka škole stranih jezika Nibis, Tatjana Nedimović prva je u Sremskim Karlovcima koja je svoje polaznike povela na jedan takav kamp. Ove godine, treću godinu za redom sa svojim polaznicima, učenicima uzrasta od trećeg do šestog razreda, boravila je u Krupnju.

Jedna od radionica

Svake godine, objašnjava profesorka Nedimović, kamp bude tematski, kako bi učenici, osim usavršavanja engleskog jezika, učili i o kulturama drugih naroda i država.

“Ove godine tema je bila Meksiko. Polaznici su na radionicama pravili sombrero I brkove, pinjatu, koju su posle lupali. Naučili su i kako da prave naćose od različitih začina I sastojaka. Svakodnevno su imali tematske časove o Meksiku, na kojima su učili o njegovom geografskom položaju, nacionalnim obeležjima, o meksičkoj hrani i muzici. Sve vreme, tokom kampa, na radionicama, časovima, sportskim aktivnostima sporazumevali su se na engleskom”, objašnjava profesorka škole Nibis Tatjana Nedimović.

Kaže da je konverzacija najbolji način da učenici zadrže rutinu, da poboljšaju svoje znanje, ali i da se oslobode straha pričanja na engleskom jeziku. Kod dece je, naglašava, posebno važno da sve to rade, uče I usavršavaju strani jezik kroz igru.

“Kada im je zanimljiva atmosfera, tema o kojoj govorimo, onda i oni mnogo lakše uče. Gotovo da nisu ni svesni da zapravo usavršavaju jezik, jer to rade na zabavan način, a ne na klasičnom školskom času. Ovakav model učenja već prve godine kada smo organizovali kamp pokazao se kao najučinkovitiji i zbog toga smo ga organizovali treću godinu za redom”, objašnjava profesorka Nedimović.

Jezički kamp Škole stranih jezika Nibis u Krupnju bio je prilika i da mališani pokažu svoje fizičke sposobnosti, ali i da posete neke od najznačajnijih kulturnih mesta u Krupnju.

“Svakoga dana odlazili smo u šetnju, posećivali muzeje, crkve, ali i dosta vremena provodili na sportskim terenima i na bazenu. Svaki dan, od 22. do 27. aprila koliko smo boravili u Krupnju, bio je ispunjen raznim aktivnostima, zbog čega se deca najviše i raduju pre polaska na kamp”, kaže Tatjana Nedimović.

S obzirom na to da su ove godine organizovali jezički kamp u vreme Uskrsa, to je bila prilika da jedan dan posvete upravo tom prazniku.

“Zbog Uskrsa i Velikog petka organizovali smo Uskršnju radionicu, što je deci bilo posebno zabavno”, kaže profesorka Tatjana Nedimović.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag