Kontaktirajte nas

VESTI

Sinoć gorela polja u kovinskom ataru, ugrožene bile životinje, ptice, crkva

Objavljeno

on

KOVIN/PLOČICA – Vatrena stihija u utorak uveče širila se poljima u kovinskom ataru, saznaje InfoNet Vojvodina. Brzom intervencijom vatrogasaca, iz Kovina i poljočuvarske službe, iz sela Pločica, sprečene su veće razmere posledica požara.

“Sinoć oko 20 sati poljočuvarska služba primetila je dim i vatru, koja se širila u pravcu groblja i prema verskom objektu Vodica. Pošto je u noćnim uslovima teško odrediti mesto paljevine, poljočuvari su odmah krenuli ka vatri. Na 300 metara od Vodice, goreli su obala, kanal i breg prema crkvi”, opisuje u izjavi za InfoNet Vojvodina jedan od poljočuvara, koji su učestvovali u intervenciji (ime i prezime poznato redakciji).

Požar kod Kovina, Foto: S. P.

Brzom intervencijom poljočuvara i vatrogasne jedinice iz Kovina požar je ugašen posle tri sata borbe sa vatrom, oko 23 sata.

“Breg je bio vrlo nepristupačan za gašenje. U krugu gde je izbio požar, izgorela su strnjišta kukuruza, žita, suncokreta. U ovom delu ima dosta ptica i životinja, sreća pa nisu stradali, bar za sada nema takvih informacija”, kaže sagovornik InfoNeta.

U septembru i prvoj polovini oktobra poljočuvarska služba u Pločici intervenisala je dvadesetak puta zbog požara na poljoprivrednim poljima, izazvanih paljenjem strnjišta.

Dan ranije, goreo je i specijalni rezervat prirode “Carska bara”, požar je trajao celu noć, a vatrogasci su se do jutarnjih sati borili s vatrenom stihijom. Vatra je bila zahvatila više od 800 hektara šuma, njiva i zaštićenog prostora rezervata “Carska bara”, u mestu Ečka kod Zrenjanina.

Požar Carska bara, Foto: Aleksandar Milanović

Policija iz tog grada uhapsila je M. T. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo oštećenje životne sredine I uz krivičnu prijavu je priveden tužilaštvu.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag