Kontaktirajte nas

VESTI

Protest “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu

Objavljeno

on

NOVI SAD – Prvi protest “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu biće organizovan danas, od 18 sati, a okupljanje je na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta. Na skupu će, kako je najavaljeno, govoriti novosadski glumac Milorad Kapor, a u ime organizatora protesta u Beogradu, glumac Branislav Trifunović. Najavljeno je da će se okupljenima obratiti i neko od predstavnika organizatora iz Novog Sada.

Učesnici protesta će posle završetka skupa na Pozorišnom trgu krenuti u šetnju gradskim ulicama, koja će biti okončana na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.

“Novi Sad se na ovaj način priključuje protestima pokrenutim u Beogradu početkom decembra, koji se poslednjih nedelja šire na čitavu Srbiju. Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo. U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom delu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu. Grad koji je nekad s pravom nazivan Srpskom Atinom najteže je postradao od sadašnje vlasti i danas više i ne liči na onaj Novi Sad koji smo poznavali i voleli. Zato u pozivu na protest, između ostalog, stoji: Vreme je da građani Novog Sada bez straha progovore na trgovima i ulicama svog grada i glasno kažu: Stop nasilju, korupciji i bezakonju”, najavljuju organizatori.

Organizatori naglašavaju da protest nisu organizovali političari, ali da su članovi nekoliko opozicionih političkih partija najavili da će prisustvovati protestu.

Reklama

Tag