Kontaktirajte nas

VESTI

Predstavnici protesta “1od5miliona” u ponedeljak razgovaraju s rukovodstvom RTV

Objavljeno

on

NOVI SAD – Predstavnici Inicijative „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu predali su juče zvaničan zahtev za hitan prijem kod rukovodstva Radio Televizije Vojvodina, kako bi ih izvestili o zahtevaima građana koji protestuju, a koja se odnose na izvetšavanje RTV-a.

Odgovor Uprave RTV stigao je sutradan. Danas su iz te medijske kuće obavestili predstavnike Inicijative “Jedan od pet miliona” da prihvataju zahtev i zakazali im sastanak za ponedeljak, 25. mart, od 9 sati.

“Rukovodstvo Javne medijske ustanove ”Radio-televizija Vojvodine” prihvatilo je zahtev  potpisnika Građanskog protesta ”1 od 5 miliona Novi Sad”, za prijem i razgovor kod predsednika Upravnog odbora i generalnog direktora. Kako su u svom zahtevu naveli, tema razgovora biće izveštavanje Radio-televizije Vojvodine o građanskim protestima. Sastanak je zakazan za ponedeljak 25.03.2019. godine, o čemu su obavešteni potpisnici zahteva”, piše u saopštenju koje je RTV poslala medijima.

U dopisu koji je RTV poslao predstavnicima protesta, a u koji je InfoNet Vojvodina imala uvid, obaveštavaju ih da će ih primiti i sa njima razgovarati predsednik Upravnog odbora JMU RTV Jova Radić i generalni direktor JMU RTV Miodrag Koprivica.

Kako su u organizacionom odboru protesta “Jedan od pet miliona” Novi Sad rekli za InfoNet Vojvodina, precizan spisak zahteva će najpre predočiti predstavnicima Uprave RTV-a, a po završetku sastanka o tome obavestiti i javnost.

Suština zahetva predstavnika protesta je izveštavanje pokrajinskog javnog servisa.

Delegacija protesta “1od5miliona” zvanično je juče, na pisarnici Javnog medijskog servisa Radio Televizije Vojvodine predala zahtev za sastankom sa direktorom RTV Miodragom Koprivicom i predsednikom Upravnog odbora RTV Jovom Radićem.

“Razlog je očigledan – način na koji RTV informiše građane i građanke Vojvodine”, kažu u Inicijativi protesta.

Delegaciju su činili članovi Saveta protesta “1od5miliona” studenti Brajan Brković i Nikola Sibinčić, kao predstavnici studenata, novinar Igor Mihaljević, kao nestranačka ličnost iz Saveta protesta, Stanko Bosnić, kao predstavnik stranaka opozicije iz Saveza za Srbiju i predsednik Pokrajinskog odbora Levice Srbije.

Učesnici protesta su juče podsetili na obavezu javnog medijskog servisa da građane informiše istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno, kao što je i predviđeno Zakonom o javnim servisima. 

Deseti protest građana Novog Sada zakazan je za petak od 18 časova. Najavljeno je da će demonstranti prošetati do zgrade RTV, gde će se govornici posebno obratiti rukovodstvu i zaposlenima u toj medijskoj ustanovi.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag