Kontaktirajte nas

VESTI

Predstava “Na vukovom tragu” ponovo u Pozorištu mladih

Objavljeno

on

NOVI SAD – Lutkarska predstava za odrasle i decu stariju od deset godina “Na vukovom tragu” drugi put će biti izvedena u Pozorištu mladih u Novom Sadu. Predstava je na repertoaru u sredu, 12. decembra, od 19 sati, na Dramskoj sceni Pozorišta mladih.

Zbog vizuelnosti i specifičnih tehničkih uslova, u kojima se rpedstava izvodi, broj gledalaca je ograničen, pa je poželjno rezervisati ulaznice na vreme. Broj telefona blagajne je 021/521-826”, saopštili su iz Pozorišta mladih.

Foto: Pozorište mladih

Predstava “Na vukovom tragu” urađena je po motivima priče “Zov divljine” Džeka Londona. Reditelj je Jakub Maksimov, iz Češke, a igraju Jelica Gligorin, Neda Danilović, Slavica Vučetić, Aleksa Ilić, Saša Latinović, Slobodan Ninković i Dejan Šarković. Upravo ovom predstavom svečano su otvoreni ovogodišnji Susreti profesionalnih lutkarskih pozorišta.

Foto: Pozorište mladih

O kućnom psu, ukradenom i prodatom za rad u kanadskoj provinciji, za vreme “Zlatne groznice”

“Na vukovom tragu je autorska adaptacija čuvenog romana “Zov divljine” Džeka Londona. To je pozorišna kompozicija za šest glumaca, jednog bubnjara, deset mikrofona, četiri psa i jednog jelena. Ona govori o kućnom psu koji je bio ukraden i prodat za rad u provinciji Jukon u Kanadi tokom “Zlatne groznice” na Klondajku. Dakle, Bak se vraća na mesto gde su koreni njegove rase”, rekao je reditelj Jakub Maksimov.

Foto: Pozorište mladih

 

Bakova avantura je puna nevolja i iznenađenja, izazvanih ne samo nepoznatim okruženjem, već i buđenjem njegovog do tada nepoznatog duha”, kaže Maksimov.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag