Kontaktirajte nas

VESTI

Ponovo pale njive, gori atar kod Zmajeva

Objavljeno

on

VRBAS – Zbog nekontrolisanog paljenja strnjišta po vojvođanskim atarima, večeras gore polja između Zmajeva i Bačkog Dobrog Polja, saznaje InfoNet Vojvodina. Magistralni put Novi Sad – Vrbas prekriven je gustim dimom, koji se širi sa njiva.

Iz smera Zmajeva ka Bačkom Dobrom Polju gori nekoliko hektara njive, sa desne strane puta. Požar je stigao skroz do kolovoza i time je ugrožen saobraćaj, jer se urpavo zbog ovakvih događaja sve češće događaju udesi na putu. Zbog toga, apel vozačima je da budu obazrivi i prilagode brzinu uslovima, izazvanim neodgovornim i nekontrolisanim paljenjem njiva. Ova deonica puta prilično je stara, saobraćajna signalizacija je loša ili nepostojeća, pa to dodatno otežava kretanje vozila, kroz gust dim koji se širi putem.

Vrbaška policija i vatrogasne brigade obaveštene su o ovom slučaju, a vatrogasci su odmah izašli na teren.

Ovo je samo još jedan u nizu požara, koji svakodnevno izbijaju na njivama u Vojvodini. Gorela je “Carska bara”, sutradan polja u kovinskom ataru, a pre toga i atari u Opštini Ruma i u Ugrinovcima. InfoNet prvi je pisao o požarima u Rumi i Ugrinovcima, kada je, osim uništeni polja, ugrožene bezbednosti vozača, izgorelo osam pasa u pansionima za pse.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag