Kontaktirajte nas

VESTI

Polio se benzinom ispred Suda u Novom Sadu

Objavljeno

on

NOVI SAD – Pedesetogodišnji muškarac iz Mokrina polio se danas benzinom ispred Suda u Novom Sadu, u nameri da se zapali. Odmah zatim on je i popio tečnost, za koju je tvrdio da je herbicid “Total”. Ubrzo su ga odveli kolima Hitne pomoći.

Incident se dogodio jutros, oko deset časova.

Viši sud u Novom Sadu saopštio je da je “muškarac bio nezadovoljan radom javnog beležnika”. Iz revolta, on je na sebe prosuo dve litre benzina i pretio da će se zapaliti. Izvadio je upaljač, pod pretnjom da će se zapaliti. U drugoj ruci držao je bočicu, kako je rekao, herbicida “Totala” i pretio da će popiti otrov.

Zgrada Suda u Novom Sadu, Foto: DEker

Odmah je reagovalo obezbeđenje Suda i počelo pregovore sa muškarcem, a ubrzo je stigla i policija.

“Lice mesta su obezbedili i pregovore sa N. N. licem su vršili pripadnici sudskog obezbeđenja do dolaska pripadnika policije, koji su nastavili pregovore i energičnom i profesionalnom intervencijom policijskog službenika od N. N. lica je oduzet upaljač i isti je savladan, nakon čega je odveden radi pružanja medicinske pomoći i dalje postupka”, navela je policija u saopštenju.

U Hitnoj pomoći kažu da je muškarac bio svestan i stabilan kada je stigla njihova ekipa.

Popio je tečnost i polio se benzinom. U momentu kada je naša ekipa došla bio je stabilan i svestan. Ali, naravno, s obzirom na to koje su supstance u pitanju ipak je prevezen u Urgentni centar da se to sanira. Prevezen je na dalju dijagnostiku i na lečenje“, rekli su za portal 021 u Hitnoj pomoći.

Nedavno se dogodio još jedan incident ispred zgrade Suda, ali u Somboru. Penzioner iz Sivca Miroljub Grujić (68), nezadovoljan dinamikom sudskog procesa, koji traje više od 25 godina, na vrata Prirvednog suda u Somboru stavio lanac i katanac, a zatim otišao u policiju da sam sebe prijavi. Ispred suda ostavio je i dve poruke: “Ovde nije mesto lopovima i preverantima, ja zatvorih, vlada nek odluči, s poštovanjem” i “Dosta ćutanja”.

Reklama

Tag