Kontaktirajte nas

VESTI

Počinje prijava kandidata na Ekonomskom fakultetu u Subotici

Objavljeno

on

SUBOTICA – Prijava kandidata za upis studenata na prvu godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2018/19. godini na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu, počela je danas. Prijavljivanje će trajati od osam do 14 sati, na tri lokacije. Na fakultetu u Subotici i na Odeljenju u Novom Sadu biće organizovano 20, 21. i 22. juna, a na Odeljenju u Bujanovcu, 20. i 21. juna.

Prijemni ispit, kako prenosi RTV, kandidati će moći da polažu na tri lokacije, 27. juna na Fakultetu u Subotici i na Odeljenju Fakulteta u Novom Sadu, a 29. juna na Odeljenju Fakulteta u Bujanovcu. Ove godine kandidati su imali mogućnost da se pripremaju za polaganje prijemnog ispita kroz aktivno učestvovanje u pripremnoj nastavi, koja je bila organizovana na Fakultetu u Subotici i na Odeljenju u Novom Sadu, i uz pomoć Zbirke pitanja za polaganje prijemnog ispita, koja je dostupna na sajtu Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Studijski programi

Budući brucoši imaju mogućnost da konkurišu na sledeće studijske programe: Agrarna ekonomija i agrobiznis, Evropska i međunarodna ekonomija i biznis, Finansije, bankarstvo i osiguranje, Marketing, Menadžment, Računovodstvo i revizija, Trgovina i Poslovna informatika.

Kao novina koju je Ekonomski fakultet u Subotici uveo prošle godine ističe se studijski program Poslovna informatika, koji je akreditovan sa ciljem objedinjavanja informatičkih, menadžerskih i poslovno-ekonomskih znanja i veština Po završetku četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija, studenti stiču zvanje diplomirani ekonomista, dok studenti studijskog programa Poslovna informatika stiču zvanje diplomirani poslovni informatičar.

Na prvu godinu osnovnih akademskih studija može se upisati 792 studenta (Subotica – 314, Novi Sad – 388 i Bujanovac – 90), od toga 489 studenata čije se studiranje finansira iz budžeta Republike Srbije i 303 studenta koji sami finansiraju svoje školovanje.

Više informacija o prijavi na sajtu Ekonomskog fakulteta.

Reklama

Tag