Kontaktirajte nas

VESTI

Počeo protest

Objavljeno

on

Foto:DEker

NOVI SAD – Miran protest vozača, nezadovoljnih što gorivo stalno poskupljuje, završen je večeras u 19 sati, a blokada glavnih saobraćajnica i raskrsnica u Novom Sadu trajala je dva časa. Protest je završen bez ikakvih incidenata, a vozači koji su se zatekli u vreme blokade, ugasili su motore automobila i izašli na ulicu.

Usred blokade našli su se i vozači novosadskog Gradskog saobraćajnog preduzeća, koji su, takođe, izašli iz autobusa. Na pitanje InfoNeta da li su to učinili samo zato što je put blokiran ili i oni podržavaju protest, rekli su da protest podržavaju. (O tome više u video prilogu na kraju teksta.)

Pedesetak vozača okupilo se danas na Mišeluku i posle kraćeg dogovora krenuli su ka glavnim saobraćajnicama u gradu i blokirali raskrsnicu kod Futoške pijace. Osim na Mišeluku, okupljali su se na još nekoliko lokacija u gradu, a potom odlazili da blokiraju najfrekventnije ulice – kružni tok na ukrštanju Rumenačke i Bulevara Evrope (izlaz na auto-put), potom kružni tok u Veterniku i centar Futoga. Bio je blokiran  i ugao Bulevara cara Lazara, Ulice Ive Andrića i Ulice cara Dušana.

Zbog protesta, pojedine linije gradskog prevoza nisu funkcionisale. Redakciji InfoNeta javili su građani, koji su rekli da je prigradski autobus za Sremske Karlovce, koji je trebalo da krene oko 19 sati, kasnio oko pola sata.

Od ponedeljka radikalizacija protesta do ispunjenja zahteva?

Petar Živković, jedan od građana koji protestuju, izjavio je za InfoNet da su dali rok Vladi Srbije za ispunjenje zahteva.

“Trenutno je i u Beogradu protest, odakle će i zvanično biti poslati zahtevi Vladi Srbije da cena goriva pojeftini. Ukoliko do ponedeljka taj zahtev ne bdue ispunjen, blokiraćemo sve gradove u Srbiji i protest će trajati neprekidno, do ispunjenja zahteva. Sledimo primer malinara”, kaže za InfoNet Petar Živković.

InfoNet nastavlja da prati blokade puteva u Novom Sadu.

Bulevar Oslobođenja oko 18h

Reklama

Tag