Kontaktirajte nas

VESTI

Počeo Exit 2018

Objavljeno

on

NOVI SAD/PETROVARADIN – Počeo je Exit 2018 i trajaće do nedelje, 15. jula. Festival je počeo upečatljivim scenskim nastupom trubadurke savremenog doba LP I baletana Sergeja Polunjina, koji je izveo performans na temu lične slobode, što je i slogan ovogodišnjeg Exita. Nakon toga, na oduševljenje publike, usledio je je spektakl na nebu i vatromet, koji je trajao preko 12 minuta.

Main Stage Foto: Exit

Prve večeri na Petrovaradinskoj tvrđavi bilo je 44.000 posetilaca, a organizatori očekuju da će tokom četiri dana festivala koncerte na preko 40 muzičkih bina, zona festivala i u kampu biti više od 55.000 ljudi.

Migos – kulminacija večeri

Kulminacija prve večeri usledila je kada su na scenu izašli hip-hop giganti Migos, koji su u stilu velikih zvezda nastupili više od sat vremena nakon najavljenog termina. Takeoff i Quavo su posvetili koncert Offsetu koji je podršku pružio iz Amerike jer ga je vest o rođenju ćerkice zatekla na turneji, te je, kao svaki pravi sveži tata, pohitao da se pridruži supruzi Cardi B!

Migos, Foto: Exit

 

Čekanje se isplatilo, pošto su momci nizali hit za hitom, i doveli publiku, koja je horski pevala njihove najpoznatije pesme, do potpunog transa!

EXIT 2018 | Migos Bad and Boujee Live @ Main Stage: https://youtu.be/VpiiT8jlV_8

Dance arena pomerila granice audio-vizuelne produkcije

Nova era počela je i na mts Dance Areni koja je ove godine pomerila granice audio-vizuelne produkcije. Apsolutna zvezda večeri bila je Amelie Lens.

mts Dance Arena Foto: Exit

Nakon nje je nastupio nemački virtuoz Ben Clock, a jutro je publika dočekala uz prvi par tehna Adama Beyera i Idu Ingberg, dok je čast da omiljenu elektronsku binu Exit festivala zatvori imao ni manje ni više nego tehno inovator Richie Hawtin.

EXIT 2018 | Amelie Lens LIVE @ mts Dance Arena: https://youtu.be/71U8iIUYW3g

Goblini “pržili” na Addiko Fusion bini

Ni na Addiko Fusion bini nije manjkalo energije, gde je nastupila avangardna pop zvezda u usponu, Sevdaliza, koja je donela jedinstveni audio-vizuelni doživljaj pred publiku Exita.

Foto: DEker

Pored nje sjajan provod bio je i uz elektro-akustični pop bend Detour, a glasno se pevalo i uz melodične pank rokere domaće scene Gobline, dok je eklektični zvuk karakteristifan za ovu binu doneo talentovani muzičar Marko Louis.

Žestoko na Explosive areni uz Slapshot

Žestoko je bilo i na Explosive bini, gde su publiku oduvali hardcore velikani iz Bostona Slapshot, a ništa slabije nije bilo ni uz švedski thrash metal bend Dr. Living Dead!, koji je izašao na scenu sa maskama, a na EXIT su se posle dužeg vremena vratili i Dog Eat Dog, čiji nastup publika neće dugo zaboraviti.

Na EXIT festivalu sinoć je održana prva „Youth Fair“ muzička konferencija. Tema panela bila su iskustva domaćih izvođača koji su uspeli da naprave međunarodnu karijeru i nastupaju širom sveta, a na njemu su govorili DJ Tijana T, DJ Mladen Tomić, dr Nele Karajlić, Goran Milošević iz sastava Naked, dok je moderator bio urednik Nedeljnika, Branko Rosić. Konferencija je pokušala da odgovori na pitanja kako sistemski podržati lokalne muzičke talente da se probiju na globalnoj muzičkoj sceni i koji su to najčešći problemi na koje se nailazi na novom tržištu.

Reklama

Tag