Kontaktirajte nas

VESTI

Pas izujedao troje dece u Sremskim Karlovcima

Objavljeno

on

SREMSKI KARLOVCI – Rotvajler izujedao je troje dece u Sremskim Karlovcima, a najteže povrede zadobio je najstariji dečak od 16 godina, kome je pas otkinuo deo mesa sa noge, veličine šake.

Druga dvojica dečaka, od 13 i 11 godina, zadobila su lakše povrede.

Incident se dogodio, saznaje InfoNet Vojvodina, kada je vlasnički pas iz dvorišta u Balkanskoj ulici istrčao na ulicu i napao trojicu dečaka, koji su pobegli u kuću.

This image has an empty alt attribute; its file name is pas-napao-decu-u-Sremskim-Karlovcima-20-1024x576.jpg
Foto: DEker – InfoNet Vojvodina

Policija je odmah izašla na teren, a ubrzo za njima i stigla je ekipa Hitne pomoći. Pre toga, kako saznaje InfoNet, policija je 10ak minuta telefonom ubeđivala Hitnu pomoć da pošalju svoju ekipu u Balkansku ulicu, gde su povređena deca. Za lekare je bilo problematično to što je pas i dalje slobodno šetao dvorištem, pa nisu smeli da uđu u kuću.

Dok Hitna nije stigla na teren, policajka iz policijske stanice Sremski Karlovci, koja je bila u patroli, ušla je kroz prozor kuće u koju su deca pobegla i najteže povređenom dečaku ukazala pomoć. Sa njima je ostala sve vreme, narednih oko pola sata, dok članovi ekipe Hitne pomoći, konačno, nisu ušli u kuću i izveli povređenu decu. Put do prozora sa druge strane kuće članovima ekipe Hitne pomoći pokazala je žena iz komšijske kuće. Tada su izneli trojicu dečaka kroz prozor i uveli u kola Hitne pomoći.

Foto: DEker – InfoNet Vojvodina – Policajka koja je ukazala pomoć povređenima

Inače u Sremskim Karlovcima ne postoji služba koja bi mogla da dođe i pobrine se za psa, a iz Zoohigijene u Novom Sadu policiji su rekli da opština nije pod njihovom ingerencijom, pa ne mogu da intervenišu.

Policija će protiv vlasnika psa podneti krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti po bezbedednost, rečeno je Tanjugu.

Reklama

Tag