Kontaktirajte nas

VESTI

Pacijenti u obnovljenoj Klinici za ortopediju od sledeće nedelje

Objavljeno

on

NOVI SAD – Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju, čija je rekonstrukcija u toku i vredna je 114 miliona dinara, za pacijente će biti otvorena polovinom sledeće nedelje. To je danas najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je sa resornim sekretarom i rukovodstvom KCV, osim te Klinike, posetio i Kliniku za abdominalnu hirurgiju i Centar za sudsku medicinu, gde je takođe u toku rekonstrukcija.

Nova bolesnička soba Klinike za ortopediju

“Molim sve da budu strpljivi, jer rekonstrukcija remeti posao na nekim klinikama, ali kada posao završimo moći ćemo u mnogo boljim uslovima i da se lečimo i da radimo. To će omogućiti i nova oprema koju smo nabavili. Stara se kvarila i samo u popravku stare opreme pokrajinska vlada uložila je 260 miliona dinara“, rekao je Mirović.

Najavio je i da će u drugoj polovini marta početi da radi i bolnica u Pančevu, gde je rekonstrukcija u toku. Kaže da je bolnica u Pančevu jedina gde je “zabeleženo veliko kašnjenje”, zbog obimnosti posla na 7.000 kvadrata i temeljne rekonstrukcije.

Mirović je najavio da će obnavljati sve regionalne bolnice.

Ove godine pripremamo i izgradnju Bloka C i B, ovde u krugu Kliničkog centra Vojvodine, a pripremamo se i za nabavku medicinske opreme. Uložili smo, za dve i po godine, u zdravtsvo više od pet milijardi dinara“, kaže Mirović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković precizirao je šta je sve urađeno u Klinici za ortopedsku hirurgiju.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade

“Obnovljene su sve podne i zidne obloge u Klinici za ortopediju, postavljeni kompeletno novi prozori, vrata, obnovljena elektromreža, kanalizaciona mreža, novi sistem vodovodnih cevi i sistem grejanja, obezbeđena nova oprema, novi kreveti. Kreveti su bili stari 60 godina, neki dušeci više od 20 godina“, rekao je Gojković. On je novinarima saopštio i da se Srbija, u oblasti zdravstva nalazi na 18. mestu u Evropi.

Direktorka KCV o hormonima i investicijama u KCV

Nova direktorka KCV Edita Stokić naglasila je da “danas, tokom posete Klinikama KCV nije bilo pacijenata u sobama”. Ona je na početku obraćanja novinarima najavila da će govoriti “i iz ugla endokrinologa govoriti o lučenju hormona”.

“S obzirom na to da sam po vokaciji endokrinolog, želim da govorim i sa aspekta lučenja hormona. Želim da zahvalim Pokrajinskoj vladi i sekretarijatu što je nama omogućila da možemo da funkcionišemo sa hormonom sreće na današnji dan kada se otvara jedna od najvećih organizacionoh jedinica KCV. Hvala vam i za adrenalin koji ste upotrebili u borbi da realizujemo sve ove akrtivnosti”, rekla je Stokić.

Ona je rekla da novi menadžment nastavlja put koji je započeo prethodni direktor prof.dr Petar Slankamenac, a koji je u osnovi pre svega visok, stručni nivo pružanja zdravstvene usluge.

Dr Edita Stokic, direktor KCV

“Godine 2017. imali smo 500 hiljada lečenih pacijenata, a 2018. čak 650 hiljada. Moram vam reći i da danas nije bilo pacijenata u sobama, tokom ove posete i da su u toku pripreme pacijenata za njihov premeštaj, kada Klinika počne da radi, polovinom sledeće nedelje”, rekla je Edita Stokić.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag