Kontaktirajte nas

VESTI

Otvorena izložba novosadskih fotoreportera “Objektivno” u Muzeju Vojvodine

Objavljeno

on

NOVI SAD – Postavku šeste godišnje izložbe fotoreportera Novog Sada i Vojvodine “Objektivno” posetioci mogu pogledati u Muzeju Vojvodine do 15. januara. Na njoj je predstavljeno više od trideset aktivnih fotoreportera i 63 fotografije. Selektor ovogodišnje izložbe bio je doajen jugoslovenske i srpske fotografije Borivoj Mirosavljević.

Fotoreporteri slave i fotoreportersku Novu godinu, koju više od pet decenija naizmenično organizuju kolege dnevnih listova “Dnevnik” i “Mađar so”.

Fotografija Nenada Mihajlovića na izložbi “Objektivno”

Osim autora koji ili rade ili su ponikli u dve najveće novinske kuće u Vojvodini, biće izloženi i radovi fotoreportera koji rade za “Večernje novosti”, “Blic”, „Tanjug“, „Omladinske novine“, “Zrenjaninske novine”„Ruske slovo“ i druge.

Među vrsnim fotoreporterima je i sedam dama – Čila David, Jelena Ivanović, Gordana Jović, Marija Erdelji, Veronika Vujačić, Aleksandra Erski i Anabela Otoš.

Fotografija Anabele Otoš na izložbi “Objektivno”

Izloženi su i radovi autora koji su odavno dokazani na prostorima bivše Jugoslavije i koji su osvojili brojne značajne nagrade, a to su Andraš Otoš, Geza Lenert, Jaroslav Pap, Martin Candir, Branko Lučić, Imre Sabo, Zoran Jovanović Mačak, Nikola Stojanović, Jovan Njegović Drndak.

Na izložbi su i fotografije kolega fotoreportera, koji godinama beleže najzanimljivije slike života i događaja u Novom Sadu – Slobodana Šušnjevića, Radivoja Hadžića, Filipa Bakića, Gorana Mulića i Ilije Ramića.

Autor jedne od fotografija na izložbi “Objektivno”, Jan Valo

Posetioci mogu da vide i radove fotoreportera mlađe generacije, čije upečatljive, originalne fotografije svakodnevno privlače pažnju ogromnog broja ljudi. Na izložbi “Objektivno” biće predstavljene fotogtrafije Aleksandra Kamasija, Roberta Getela, Nenada Mihajlovića, Andreja Papa, Nenada Karlića, Miloša Milenkovića i Darka Dozeta.

Organizatori ovogodišnje izložbe i proslave su Foto asocijacija Vojvodine , Muzej Vojvodine i viši kustos Darijuš Sami.

Izložbu je otvorio Dalibor Rožić, član gradskog veća za kulturu grada Novog Sada, koje je i podržalo organizovanje ove manifestacije.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag