Kontaktirajte nas

VESTI

Opens Youts Fair – letnja avantura u starom jezgru grada

Objavljeno

on

NOVI SAD – Sedmi regionalni sajam omladinskog turizma Opens Youth Fair 2018, čiji je slogan “Letnja avantura startuje sa više uzbuđenja”, biće organizovan 10. I 11. jula, od 18 sati do jedan sat iza ponoći, na tri lokacije u starom jezgru centra Novog Sada.

“Staro jezgro grada sada je zona koja okuplja sve što je prosečnom, mladom turisti potrebno, od zabave, festivala, preko bazara suvenira i umetničkih predmeta i kupovine, pa sve do ekstremnog uzbuđenja”, najavljuju iz Turističke organizacije Novog Sada.

Adrenalinski sportovi, kokteli, ples

Program ovogodišnje manifestacije, kažu organizatori, mnogo je bogatiji. Umesto dosadašnjeg naglaska na muzičkom programu, prvi put u prvi plan su istaknuti brojni sadržaji za mlade koji upotpunjuju ugođaj i stvaraju atmosferu zagrevanje pred najveći muzički festival, Exit.

Centar Novog Sada

“Na Trgu slobode, gde će se i ove godine promovisati turistička ponuda, u dve večeri odlične zabave uvešće nas brojni plesni klubovi i adrenalinski sportovi. Kultura i umetnost biće promovisane putem radionica, a veče će biti upotpunjeno degustacijom i demonstracijom pravljenja bezalkoholnih koktela koje ćete i sami moći da pripremite. Sve navedeno biće „začinjeno“ interesantnim i raznovrsnim muzičkim programom”, najavljuju organizatori.

Džez spektakl

Noćni bazar biće organizovan i ove godine, ali i muzički, džez, program “Wordl jazz orchestra”, u Katoličkoj porti.

“Obe večeri, 10. i 11. jula, dobre vibracije prenosiće „Youth Fair DJ Resident Team”. Ceremoniju otvaranja na Trgu slobode, 10. jula, upotpuniće „Muzički M kutak” uz tinejdž hor „Vivak”, čiji su glasovi obišli svet. Za svečani ton u Katoličkoj porti biće zadužen „Youth Fair Jazz kvartet”.„Coffee Shop” će posetioce svojim elektrodžezom pozvati na ovogodišnji Nišvil džez festival. Potom će Trg slobode prodrmati bend „Kal”, koji stopalima ne dopušta mirovanje”, najavljuju organizatori.

18 muzičara iz 12 zemalja, s pet kontinenata u jednom orkestru

Druge večeri sajma, 11. jula poslastica za sve ljubitelje džeza biće „Jazz World Orchestra“ u saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada.

„JM Jazz World Orchestra“ čini 18 vrhunskih muzičara iz 12 zemalja s pet kontinenta pod rukovodstvom američkog tromboniste, kompozitora i pedagoga Luisa Bonile. Internacionalni zvuk donosi i „Dream Spirit ”, kineski bend koji svoju muziku zasniva na metalu i rifovima narodnih instrumenata. Muzički program zaokružiće vrhunska muzička atrakcija „Gift” iz Novog Sada.

Sajam omladinskog turizma NS

Organizatori podsećaju da je pre sedam godine upravo na Opens youth fair-u rođena ideja da se Novi Sad kandiduje za omladinsku prestonicu Evrope.

“Sledeća godina je godina ostvarenja ovog sna! Novi Sad je omladinska prestonice Evrope 2019”, navodi TONS.

Xbox u Laze Telečkog

Sajam omladinskog turizma otvoriće ove godine kancelariju u Ulici Laze Telečkog, koji će biti opremljen za razne vrste zabave, gejminga i društvenih igara.

“Prostor je opremljen stolom za stoni fudbal, Xbox-om, društvenim igrama koje spremaju momci iz Gaming centra, lejzi begovima i osveženjima”, najavljuju iz TONS-a, napominju da će kancelarija biti otvorena oba dana sajma, od 18 do 21 sat, za sve koji žele da se opuste i zabave, pre nego što krenu put Tvrđave narednih dana.

Reklama

Tag