Kontaktirajte nas

VESTI

Održan sedmi protest u Novom Sadu, Trifunovićev govor razljutio pristalice LSV i VP

Objavljeno

on

NOVI SAD – Jedan od najmasovnijih do sada, prema ocenama organizatora, održan je sedmi protest u Novom Sadu, koji su i večeras podržali studenti. Njima kod Studentskog doma “Slobodan Bajić” obratio predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, koji je bio nezadovoljan brojem okupljenih studenata, rekavši da ih je više bilo u menzi.

U nekoliko navrata Trifunović se obratio urpavo studentima u menzi, poželeo im prijatan obrok, poručio “da ga je sramota zbog njih”, a onda je poveo okupljene studente do menze i preko megafona nastavio da im se obraća ispred zatvorenih vrata menze.

Nadam se da uživate u šniclama, nadam se da znate gde živite. Očigledno da ne znate čim sedite ovde, a niste napolju sa svojim kolegama. Ja vam kažem – sram vas bilo. Ne znam kako vas nije sramota, ne znam kada ćete se probuditi, ali ja vam želim da to bude što pre, da se ne biste probudili u govnima u kojima već jeste. Prijatno!”, poručio je Trifunović studentima u menzi.

Potom su krenuli ka platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, gde se okupljenima obratio student, višestruki pobednik takmičenja u besedništvu, Nikola Sibinčić. Umesto najavljenog karikaturiste Predraga Koraksića Koraksa, koji nije došao zbog bolesti, okupljenima se obratio Sergej Trifunović.

“Aleksandar Vučić nema sistem, on je zmaj od papira, on nema policiju, nema vojsku, ima možda jedino privatnu. U 48 sati on može da padne, samo treba da budemo svesni sa kim imamo posla. Danas 25 odsto Vučićevih glasača drži celu Srbiju u šaci. Mi smo za to krivi i treba da učimo od Rumuna koji masovno izlaze na ulice šta je to građanska svest”, rekao je Trifunović.

Dok je prethodno Trifunović bio razočaran brojem okupljenih studenata kod studentskog doma, tako je njegov govor sat vremena kasnije, po svemu sudeći, razočarao mnoge učesnike protesta, pre svega pristalice Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije. Trifunović je uputio niz pogrdnih reči na račun lidera LSV. Nenada Čanka, Rasima Ljajića, lidera SDPS i Čedomira Jovanovića, lidera LDP, nazvao je lažnim opozicionarima, koji su, kaže, veći problem nego što je Aleksandar Vučić.

Ovih dana se priča o otcepljenu Vojvodine, a za sprovodioca tog plana odabran je lider LSV Nenad Čanak. Predviđeno je da Čanak na kamionu sa okupacionom vojskom uđe u Novi Sad. To ne smete da dozvolite, jer je Novi Sad “Srpska Atina” i grad u kojem u miru i toleranciji živi veliki broj nacija”, poručio je ldier PSG.

Upravo takve poruke razljutile su deo učesnika protesta, pre svega pristalice LSV i Vojvođanske partije, koji su demonstrativno napustili protest. Po završetku protesta na društvenim mrežama usledile su objave u kojima oštro kritikuju govor Sergeja Trifunovića. Među prvima se oglasio Aleksandar Odžić, lider VP, koji je ove nedelje potpisao Sporazum o formiranju Vojvođanskog fronta sa svojim nekadašnjim stranačkim kolegom, ali nekadašanjim protivkandidatom na stranačkim izborima u LSV, Nenadom Čankom.

“Dakle, nakon potpune svinjarije i neartikulisanog, sramnog i prostačkog, ne mogu reći ni govornog izražavanja, Sergeja Trifunovića u Novom Sadu glavnom gradu Vojvodine, gradu normalnih i pristojnih ljudi, mi Vojvođani, ne samo da nemamo više šta da tražimo sa takvim ljudima, nego je naša obaveza da se protiv istih borimo svim raspoloživim sredstvima i snagama”, napisao je na svom Fejsbuk nalogu Aleksandar Odžić.

On je poručio i da su “nazovi građanski protesti ovim činom zakucali poslednji ekser na još jedan pokušaj normalizacije i demokratizacije Srbije što se nas Vojvođana tiče”.

“Mi, Vojvođani nemamo šta da tražimo sa onima koji gaze Vojvodinu, psuju, vređaju i omalovažavaju sve njene građane, pa ko god oni bili. To što Vi pokušavate da propagirate u Novom Sadu i čitavoj Vojvodini, neće vam nikad proći. Vojvodina nije Srbija i taj Vaš džukački govor ostavite za Beograd, vašu kuću i vašu mamu. Vojvodina nije i nikada neće biti Srbija. Sram te bilo, Sergeju Trifunoviću”, napisao je Odžić.

Skrinšot prepiske na Tviteru

Prepirka pristalica VP i lidera PSG nastavljena je i na Tviteru, gde je korisnica “Katalonka” napisala: “Sergeju, je l te Vučko platio da pljuješ u srcu Vojvodine? Tvoj fašistički govor je oterao sve Novosađane s protesta”. Na to joj je Trifunović odgovorio u svom maniru: “Fašistički? Moj govor je upravo protiv vas, secesionista, otcepljivača Vojvodine, u usta vam se se*em fašistička”.

Među onima koji su oštro kritikovali Trifunovića na Fejsbuku bilo je i onih koji su govorili za istom tom govornicom na nekim od prethodnih protesta.

Foto: mojnovisad

Okupljeni su cepali plakate koji su na održavanja protesta osvanuli u Novom Sadu, a na kojima piše: “Sve su uspeli da unište, s*ebu i pokradu a sad vas vodaju kao stoku po gradu”. Plakati se nalaze duž rute kojom se večeras kretala protestna kolona građana.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag