Kontaktirajte nas

VESTI

Novi Sad osvanuo oblepljen uvredljivim natpisima na račun učesnika protesta

Objavljeno

on

NOVI SAD – “Sve su uspeli da unište, s*ebu i pokradu, a sad vas vodaju kao stoku po gradu”. To je ispisano na plakatima, kojima su, za sada, nepoznati počinioci tokom noći polepili na zgradama, drveću u užem i širem centru Novog Sada, a uoči večerašnjeg protesta “Jedan od pet miliona” u Novom Sadu.

Foto: 021.rs

Vinovnici ove akcije očigledno nisu birali mesto gde će plakate lepiti, pa su oni tako završili čak i na zgradi Novosadskog pozorišta. Oblepili su i stabla drveća u užem i širem centru grada.

Nemoguće je utvrditi ko je autor poruka koje su od jutros osvanule po gradu, ali su one, očigledno, ciljano polepljene na napuštenim zgradama, praznim lokalima, drveću, autobuskim stajalištima, ogradama gradilišta, kantama za smeće, koji se nalaze duž rute kojom se kreće protestna kolona građana tokom protesta.

Foto: 021.rs

Pre tri nedelje, protestna kolona prvi put je krenula novom rutom, Uspenskom i Ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, pa preko Bulevara kralja Petra prvog i Bulevara oslobođenja, dalje nastavljala Jevrejskom ulicom i šetnju završavala kod Srpskog narodnog pozorišta, gde su šetnju i počeli.

Činjenica da se na pomenutoj ruti nalazi i jedna ustanova kulture, Novosadsko pozorište, po svemu sudeći bila je dovoljan razlog da vandali odluče da i zgradu pozorištu izlepe plakatima, sa uvredljivim porukama na račun onih koji učestvuju u protestima.

Zbog lepljenja nalepnica na prostorije Srpske napredne stranke u Zemunu, nedavno su uhapšeni aktivisti inicijative “Jedan od pet miliona” iz Beograda, Miodrag Simović i Srđan Marković. Oni su zadržani oko četiri sata u policijskoj stanici, nakon čega su pušteni.

Foto: 021.rs

Večeras će biti organizovan sedmi protest “Jedan od pet miliona”, na kojem će govoriti karikaturista Predrag Koraksić Koraks i nagrađivani besednik Nikola Sibinčić. Studente novosadskih fakulteta, koji će se pridružiti protestu predvodiće glumac i lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

Foto: 021.rs

Večerašnja ruta počinje na Pozorišnom trgu, nastavlja Ulicom Jovana Subotića, skreće levo u Kisačku, pa opet levo na Bulevar kralja Petra. Zatim će kolona skrenuti na Bulevar oslobođenja, pa u Jevrejsku i stići na raskrsnicu kod Norka, gde će šetnja biti okončana.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag