Kontaktirajte nas

VESTI

Nacionalna konferencija: Čija je odgovornost za stradanje dece u saobraćaju

Objavljeno

on

NOVI SAD – Šta su uzroci i čija je odgovornost stradanja dece u saobraćaju, da li nekorišćenje auto-sedišta za decu možemo smatrati zanemarivanjem deteta i šta o tome kaže porodično zakonodavstvo. Ovo su samo neka od pitanja i tema o kojima će biti reči na prvoj nacionalnoj konferenciji posvećenoj uzrocima stradanja dece kao putnika u saobraćaju i povećanju njihove bezbednosti.

Konferencija će biti organizovana u utorak, 27. novembra u Novom Sadu, u svečanoj sali Turističkog naselja „Ribarsko ostrvo“. Tom prilikom biće dodeljeno 20 auto-sedišta za taksi udruženja u Novom Sadu, koje je poklonila Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Bezbednost dece u saobraćaju, Foto: www.bezbednostsaobracaja.com

Među učesnicima su predstavnici svih relevantnih ustanova i institucija, a cilj je da krajnji rezultat bude bolja koordinacija svih službi, a broj stradale dece kao putnika u saobraćaju znatno manji.

Na konferenciji koju organizuje Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, u saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Gradskom upravom za saobraćaj Grada Novog Sada, učestvovaće i predstavnici Uprave saobraćajne policije, dečje hirurgije, Hitne pomoći, Instituta za javno zdravlje Srbije, zamenica Zaštitnika građana, kao i predstavnici lokalnih samouprava i Službe patronažnih sestara i babica Srbije, kao najveći potencijal u podizanju svesti roditelja o važnosti korišćenja auto-sedišta. Prvi put će se pažnja posvetiti i bezbednosti i prevozu dece sa smetnjama u razvoju.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag