Kontaktirajte nas

VESTI

Manjifiko, Nele Karajlić, ruski didžejevi…na Dočeku 2019.

Objavljeno

on

NOVI SAD – Doček, proslava dve nove godine, po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, nastavlja se i ove godine nastupima Manjifika (Magnifico), Dr Neleta Karajlića i svetski poznatog di džej dvojca Filatov i Karas na centralnom novosadskom Trgu slobode, najavila je Fondacija Novi Sad 2021.

Za Doček 2019. prvi put u Novom Sadu nastupiće i ruski di džej dvojac Filatov i Karas, čiji singlovi se nalaze na prvim mestima vodećih evropskih top lista i predstavljaju jedne od najpopularnijih di džejeva u usponu, saopštila je Fondacija.

Koncept Doček obuhvata dva novogodišnja slavlja. Doček 2019. godine 31. decembra tokom celog dana, na otvorenim prostorima i samo u centru grada i Doček 7527. 13. januara koji će biti u toku večeri isključivo u zatvorenim prostorima, po celom gradu.

Tim povodom, direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković, objasnio je da dva računanja vremena pre svega vidi kao bogatstvo evropskog, ali i srpskog nematarijalnog kulturnog i istorijskog nasleđa.

„Slaveći dva računanja vremena, ali i dva kalendara, kroz otvaranje programa najrazličitijim žanrovima i izvođačima iz cele Evrope širom Novog Sada, Fondacija „Novi Sad 2021” nastavlja svoj rad na ostvarivanju zadatih ciljeva, a to su internacionalizacija i decentralizacija kulture sa što većim uključivanjem i učešćem građana”, izjavio je Milenković.

“Spajajući elemente visoke kulture sa popularnom i masovnom, otkrivajući nove lokacije, nova zdanja i izvođače, ali i podsećajući na one stare, više od 60.000 ljudi posetilo je prošlogodišnji Doček u Novom Sadu, i to 31. decembra na 4 lokacije u prvom režiranom dočeku i 13. januara na više od 45 lokacija uz više od 150 izvođača”, saopštili su predstavnici Fondacije Novi Sad 2021.

Dva Dočeka su budući termini svečanog otvaranja i zatvaranja 2021. godine, godine u kojoj će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag