Kontaktirajte nas

VESTI

Ko krade cveće po Karlovcima?

Objavljeno

on

SREMSKI KARLOVCI – Saksije sa cvećem na prozorima nekoliko kuća u centru Sremskih Karlovaca mesecima su na meti jedne mlađe “gospođe”. Opremljena rancem i sa kapuljačom na glavi mlađa žena, kažu žitelji Ulice Ivana Mažuranića, noću dolazi do njihovog prozora i krade saksije sa cvećem.

Primetili smo jedno ujutro da nedostaje cveće na prozoru. Bilo nam je čudno, ali nismo tome pridavali značaj. Kad je drugi put nestalo, pogledali smo snimak kamere, na kojem se jasno vidi žena kako uzima cveće s prozora, stavlja u ranac i odlazi”, kaže M.T. (ime i prezime poznato redakciji) stanar ulice za InfoNet Vojvodina.

U prvi mah, kaže ona, bilo im je i smešno i tužno.

Najpre smo se nasmejali, jer nismo mogli da verujemo da je neko rešio da krade cveće po komšiluku. Bilo nam je i tužno, jer ko zna kakva je muka ženu naterala, pa da odluči tako nešto da radi. Ipak, nije prijatno, kada usred noći čujete da neko tumara ispod prozora sobe u kojoj spavate”, kaže naša sagovornica. Ona napominje da, posle prve krađe, nije načinjena materijalna šteta. Posle druge krađe, kaže, šteta nije bila zanemariva, ali naglašava da se, pre svega, “pojavio osećaj ugroženosti za imovinu”.

Posebno nas zabrinjava osećaj straha kod dece da će im lopov ući kroz prozor”, kaže M. T.

Obratite nam se, poklonićemo Vam cveće!”

Da nisu jedini na udaru vinovnice ove nesvakidašnje krađe saznali su od komšija, čiji se broj saksija periodično drastično smanjivao. Jutros su, takođe, zatekli isprevrtane saksije i rasutu zemlju ispred porodične kuće, pa su slučaj prijavili policiji.

“Razmišljamo i da postavimo natpis ispred kuće i napišemo – slobodno nam se obratite i recite šta Vam treba od cveća, poklonićemo! Nemojte čupati! Možda to pomogne”, kaže stanarka ove ulice.

Nesvakidašnje krađe u centru Sremskih Karlovaca potvrdile su da kradljivcima nisu zanimljive samo šunke i kobasice na tavanima porodičnih kuća, već i mirišljavo cveće. Vinovnica nesvakidašnje krađe, kažu Karlovčani, po svemu sudeći nije svesna da je kamere na kućama u toj ulici svaki put snime. Jedan snimak stanari su dostavili i redakciji InfoNeta, na kojem se jasno vidi ceo tok krađe. Žena je najpre uzela jednu saksiju, otišla od prozora, potom se vratila još dva puta, svaki put uzela po jednu saksiju cveća, spakovala u ranac i otišla.

Stanari ne znaju gde njihovo cveće završava, samo pretpostavljaju.

“U početku smo mislili da žena naše cveće nosi svojoj kući, da obogati možda svoju bašticu. Međutim, kada su krađe postale toliko učestale, sad već pretpostavljamo da ih možda preprodaje na nekoj pijaci. Uglavnom, tužno je i porazno što se ovo uopšte dešava, jer to donekle govori i o tome koliko teško ljudi žive, kad su spremni na ovakav korak”, kažu stanari Ulice Ivana Mažuranića, u Sremskim Karlovcima.

Reklama

Tag