Kontaktirajte nas

VESTI

Kako je jutjuber Baka Prase izazvao opšti haos u Big-u

Objavljeno

on

NOVI SAD – “Ljudi, zaustavite se odmah! Policija će doći! Ljudi, hajmo svi napolje odavde! Gotovo! Stop” Stop! Događaj se otkazuje! Nema slikanja, morate da se udaljite” Ove rečenice panično je preko razglasa izgovarala ženska osoba stotinama tinejdžera koji su danas došli u Big šoping centar u Novom Sadu, kako bi se družili za jutjuberom Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase.

Ovakve poruke predstavnika organizatora usledile su nakon što je situacija potpuno izmakla kontroli. Planirano je bilo da jutjuber Baka Prase u 16 časova izađe na binu, postavljenu u centralnom delu tržnog centra, u prizemlju. Stotine tinejdžera i mlađe dece već oko 14 časova okružilo je binu, a naredna dva sata ceo prostor u prizemlju, ali i prvi sprat tržnog centra bili su dupke puni.

Ubrzo je situacija potpuno izmakla kontroli. Stotine dece i tinejdžera počeli su da guraju jedni druge, prema bini, da bi se na kraju i popeli na nju, a obezbeđenje nije uspevalo da ih obuzda. Od bezazlenih pretnji obezbeđenja da “ako se ne udalje od bine, Baka Prase neće doći” i bezbroj pokušaja da bar nekako iskontrolišu opšti haos koji je nastajao dok je stotine tinejdžera i dece čekalo popularnog jutjubera da izađe na binu, na kraju se stiglo do momenta da je devojka iz organizacije panično sa razglasa poručivala da Baka Prase neće izaći, da se događaj otkazuje, da svi odu napolje. Na to je publika burno reagovala, skandirajući “Hoćemo baku!”.

Dok su se deca gurala u gužvi, ne odustajući, rešena da po svaku cenu vide popularnog jutjubera, većina roditelja bila je na ivici strpljenja.

Ne mogu da verujem šta gledam! Zbog tamo nekog jutjubera, ima da izginemo ovde!”, komentarisala je jedna mama.

Nekim roditeljima bila je smešna cela situacija, ali su istovremeno bili zaprepašćeni onim što vide.

Da li je moguće da jedan jutjuber izazove ovoliku histeriju među decom”, pitao se tata 14-godišnjeg dečaka.

Baka Prase na kraju nije izašao

Zbog opšteg haosa koji je nastao, jutjuber Baka Prase na kraju nije ni izašao među decu, nego se sa njima slikao u prostoru protivpožarnog prolaza, jer su organizatori procenili da je tu bezbedniji.

Sa razglasa je poručeno okupljenima da jutjuber neće izaći na binu, da se od nje udalje, te da će se Baka Prase sa decom fotografisati u posebnoj prostoriji. Potom je obezbeđenje svakih pet minuta puštalo po petoro dece u prostoriju gde ih je čekao Baka Prase.

Dok deca nisu marila za opšti haos u kojem su učestvovala, jer im je jedino bilo važno da se slikaju sa Bakom Prasetom, stariji su imali niz zamerki na račun organizacije događaja.

“Kako je moguće da su ovako loše organizovali? Očigledno nisu očekivali da će baš ovoliko dece da dođe, niti da će ceo događaj da preraste u ovako nešto. Iskreno, ja ovako nešto nikada nisam video, a bio sam na koncertima svetskih muzičara”, rekao je za InfoNet Vojvodina Dušan Stanisavljević, koji je doveo desetogodišnju ćerku.

Od organizatora večeras nije bilo moguće dobiti bilo kakvu zvaničnu informaciju o organizaciji događaja i o tome da li su računali da on može poprimiti ovakve razmere.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag