Kontaktirajte nas

VESTI

Građani brže prljaju grad, nego što “Čistoća” stigne da očisti

Objavljeno

on

Novosadska “Čistoća” gotovo da ne uspeva da ukloni smeće sa gradskih ulica onom brzinom kojom pojedini nesavesni građani uspevaju zaprljaju grad i odlažu smeće tamo gde to nije predviđeno. Tako bismo najjednostavnije mogli da opišemo problem sa smećem u Novom Sadu i slike koje zatičemo u pojedinim delovima grada.

Nesavesni građani konstantno odlažu smeće na mestima gde to nije predviđeno, piše Portal 021.

Foto: 021.rs

Na fotografijama koje je objavio ovaj novosadski protal vidi se da je proed kontejnera napravljena mini deponija, od nameštaja i drugog većeg otpada.

“Gomile smeća su na mestima gde nema nikakvog kontejnera, skoro su svakodnevna pojava. Novosađani kada vide ove gomile smeća, sa kojih se leti zbog visokih temperatura širi još nesnosniji smrad, optužuju “Čistoću” za nerad, ali u ovoj gradskoj firmi napominju da se trude da sve uklone i da građani treba da budu svesni da ove deponije prave njihove komšije”, piše 021.

“Problem sa odlaganjem krupnog i kabastog otpada, kao i građevinskog šuta, imamo na teritoriji celog Novog Sada. Iako gotovo svakodnevno apelujemo na građane da takav otpad ne odlažu pored kontejnera, iako je na Gradskoj deponiji omogućeno besplatno odlaganje takvog smeća, pojedini nesavesni građani se na takve apele oglušuju. Dakle, nije pitanje zašto se danima ne nosi krupni otpad – jer se on nosi svakodnevno sa brojnih lokacija u Novom Sadu. Pitanje je zašto pojedini naši sugrađani i komšije i pored toga što je takvo ponašanje kažnjivo zakonom, i dalje ostavljaju krupni otpad gde god stignu”, navode za 021.rs u Službi za informisanje “Čistoće”.

U ovom javno-komunalnom preduzeću kažu da uklanjanje ovih deponija nije posao koji su u obavezi da rade i da bi to trebalo da rade samo po nalogu inspekcije, za šta se posebno naplaćuje izlazak ekipa.  Međutim, kako objašnjavaju, pošto bi u tom slučaju broj divljih deponija bio znatno veći i stajale bi danima, jer su inspekcijski nalozi deo administrativne procedure i po nekoliko dana prođe pre nego što stignu, “Čistoća” sopstvenim sredstvima i mimo naloga inspekcije čisti krupan otpad.

Izvor: Portal 021

Reklama

Tag