Kontaktirajte nas

VESTI

Gorivo poskupljuje vozači najavljuju proteste

Objavljeno

on

Foto: DEker

NOVI SAD – Vozači u Novom Sadu, ali i svim većim gradovima u Srbiji, planiraju da u petak 8. juna, od 17 sati, blokiraju ključne saobraćajnice, u znak protesta zbog visoke cene goriva i akciza.

„Svaki dan gorivo poskupljuje po 50 para, u proseku. To je sramota i postalo je neizdrživo! Juče je bilo poslednje poskupljenje. Plaćamo dizel 165 dinara, a bezolovni benzin 155. Ne postoji nijedan drugi način da se protiv toga izborimo, osim protestom i blokadom saobraćajnica“, kaže za InfoNet jedan od  članova internet zajednice (ime.poznato redakciji), koja je nastala pre nekoliko dana, povezivanjem vozača iz svih većih gradova u Srbiji.

Plan je da u petak na sat vremena blokiraju glavne saobraćajnice u nekoliko većih gradova. U Novom Sadu protest će biti na Bulevaru oslobođenja i kod Futoške pijace.

„Protesti će biti mirni, to je osnovni uslov i to nam je svima u interesu. Blokiraćemo sve trake na Bulevaru oslobođenja, na sat vremena, a jednu ostaviti slobodnu za službe Hitne pomoći, vatrogasce i, generalno, hitne slučajeve. Ugasićemo motore, jer goriva nemamo“, preciziraju vozači.

Najavljuju da će protesti trajati do ispunjenja njihovih zahteva – da cena goriva bude obračunavana tako što će porez biti obračunat na osnovnu cenu, pa tek onda dodavati akcizu, koja ne sme biti veća od 40 odsto osnovne cene i drugi zahtev, da cena plina ne sme da bude veća od 50 odsto cene bezolovnog benzina.

Reklama

Tag