Kontaktirajte nas

VESTI

Gorelo na Fruškoj gori, posle Beočinskog rita, ugašen i požar i kod Rakovca

Objavljeno

on

NOVI SAD – Vatrogasci, koji su prethodno ugasili požar na lokalitetu Beočinski rit, kada su krenuli da napuštaju teren, naišli su na još jedan požar, kod Rakovca, saznaje InfoNet Vojvodina u Nacionalnom parku Fruška gora.

Taj požar je stavljen pod kontrolu oko 19 sati, a oko 20 sati je ugašen, saznaje InfoNet.

“Nije bilo moguće po noći precizno utvrditi koliku površinu kod Rakovca je zahvatila vatra. Sutra, nakon uviđaja, imaćemo precizne podatke”, kažu u Nacionalnom parku za InfoNet Vojvodina.

Požar na Fruškoj gori

Prvi požar na Fruškoj gori izbio je danas oko 14 sati, na lokalitetu Beočinski rit, kada je vatra zahvatila skoro 30 hektara površine. Nakon što su ugasili taj požar, vatrogasci su naišli na još jedan.

Nakon što su ugasili požare na lokalitetu Beočinski rit, naišli su na još jedan, kod Rakovca. Taj požar bio je stavljen stavljen pod kontrolu oko 19 sati, a sat vremena kasnije je ugašen”, kažu u Nacionalnom parku.

Iz svih uprava Nacionalnog parka zaposleni su bili angažovani na lokalizovanju vatre, a uz pomoć Vatrogasne službe iz Beočina, oba požara su ugašena.

“Kod Beočinskog rita vatra je zahvatila skoro 30 hektara površine. Pretpostavlja se da je uzrok ljudski faktor”, saopštili su iz Nacionalnog parka.

Vatrogasci gase vatru

Kako saznajemo, svi lokaliteti gde su izbili požari, Beočinski rit, kod Beočina i Dumbovo, kod Rakovca, nalaze se u granicama Nacionalnog parka, a Dumbovom gazduje Eparhija sremska, jer je restitucijom vraćen Crkvi.

“Apelujemo na građane da povedu računa, posebno tokom dana sa porastom temperature, da nakon roštiljanja u prirodi provere da li su dobro ugasili vatru, da ne ostavljaju zapaljen baštenski otpad bez nadzora, da ne izbacuju upaljene cigarete iz automobila, i da budu savesni prema svojoj okolini i prirodi”, upozorili su iz Nacionalnog parka.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag