Kontaktirajte nas

VESTI

Gojković o epidemiji gripa: Građani da redovno provetravaju prostorije i da se ne okupljaju u velikom broju

Objavljeno

on

NOVI SAD – “Građani ne treba da brinu. Još jednom ih pozivam da se konsultuju sa izabranim lekarima, da slušaju savete stručnjaka, da više spavaju, da se više kreću, da vode računa o svojoj ishrani, da provetravaju prostorije i naravno da se ne okupljaju u velikom broju”.

Ovo je apel pokrajinskog sekretara za zdravstvo na građane, a u vezi sa tim kako bi trebalo da se ponašaju tokom epidemije gripa.

Odgovarajući na pitanje novinara portala InfoNet Vojvodina da li je situacija u vezi sa epidemijom gripa u Vojvodini pod kontrolom, Gojković je, pored apela, rekao da je situacija pod kontrolom.

“Mi u potpunosti držimo situaciju pod kontrolom kada je reč o povećanoj aktivnosti virusa gripa, nema nikakvih problema”, odgovorio je danas pokrajinski sekretar za zdravtstvo Zoran Gojković, na pitanje novianra portala InfoNet Vojvodina.

On kaže da je u ovaj proces uključen ceo zdravstveni sistem, te da rade pod kontrolom Instituta za javno zdravlje i njegovih epidemioloških službi. Uverava da građani ne bi trebalo da brinu, te savetovao kako da se ponašaju tokom epidemije gripa.

Na poslednji savet sekretara građanima “da se ne okupljaju u velikom broju”, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, uz osmeh, je dodao “kao mi danas”.

Pokrajinski sekretar nije obrazložio na šta je konkretno mislio apelujući da se građani ne okupljaju u velikom broju. Ipak, takav apel podsetio je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji kritikovao opoziciju da je “pozivala ljude na proteste u sezoni gripa, a njemu su zamerili što se slikao sa bolesnim dečakom u Institutu za majku i dete”.

Vučić je novinarima u Trsteniku rekao da je sedam dana trpeo napade, jer je majka koja brine o svom bolesnom dečaku želela da se dečak slika s njim i zbog toga je bio kriv.

„Oni su kad je bila sezona gripa pozivali ljude na proteste, a ja sam kriv zbog jedne slike sa dečakom“, rekao je Vučić.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag