Kontaktirajte nas

VESTI

FTN dobitnik prestižne nagrade za najbolji prekogranični projekat u oblasti kulture

Objavljeno

on

NOVI SAD – Projekat DANUrB, koji realizuje tim sa Fakulteta tehničkih nauka u saradnji sa ko-partnerima sa Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, nagrađen je kao najbolji prekogranični projekat u oblasti kulture i kulturnog nasleđa u Srbiji. On je deo INTERREG Dunav transnacionalnog Programa.

“Na ceremoniji, koja je održana 14. novembra 2018. godine u Beogradu u okviru 6. Nacionalne konferencije o prekograničnoj saradnji, ministarka za evropske integracije u Vladi Republike Srbije i Nacionalni IPA koordinator, Jadranka Joksimović, uručila je diplome nagrađenim projektima”, saopštila je press služba Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Projekat DANUrB je izabran za ovu prestižnu nagradu među brojnim prijavama iz devet različitih IPA prekograničnih programa.

Zajednički brend naselja duž Dunava

Osnovni cilj projekta DANUrB je da kroz kulturnu mrežu ojača regionalni identitet, stvori zajednički brend naselja duž Dunava, tako što će negovati i ojačavati prekogranične kulturne veze između tih naselja.

Tim FTN-a, Foto: FTN

DANUrB – DANube Urban Brand a regional network building through tourism and education to strengthen the “Danube” cultural identity and solidarity u okviru INTERREG – Danube Transnational Programme ima za cilj da istraži neiskorišćene kulturne i društvene resurse u funkciji boljeg privrednog i kulturnog razvoja. Glavni cilj projekta je stvaranje sveobuhvatne prostorno-kulturne mreže – „Dunavske kulturne promenade“, koja bi povezala sve zajednice duž reke. Da ih ujedini u jedinstvenu turističku destinaciju kao brend sa tematskim turističkim putevima, da razvija mogućnosti koje mogu povećati broj posetilaca i produžiti njihov boravak u ovom području”, navodi u saopštenju press služba FTN-a.

Članovi projektnog tima sa Departmana za arhitekturu i urbanizam FTn-a su prof. dr Milena Krklješ i prof. dr Darko Reba, koji su rukovodioci projekta, potom prof. dr Jelena Atanacković Jeličić, prof. dr Milica Kostreš, doc. dr Mirjana Sladić, doc. dr Marina Carević Tomić i asistenti Ranka Medenica, Aleksandra Milinković, Stefan Škorić, Dijana Brkljač, Rastko Nožinić i Saša Medić.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag