Kontaktirajte nas

VESTI

Filmska akciona avantura Novosađanki na letovanju u Turskoj

Objavljeno

on

NOVI SAD – Najrazličitija iskustva turista, od prevara, preko neljubaznosti domaćina, do vrtoglavih cena na plažama, javnost je slušala i ove godine. To ne znači da turisti nužno moraju unapred očekivati neko neprijatno iskustvo na letovanju. Isto tako, ni dve Novosađanke nikako nisu očekivale da će krađa koju su doživele, biti tako brzo rešena i to bez policije. Pogotovo nisu očekivale da će cela avantura poprimiti elemente, gotovo, filmske akcione priče.

Marija Marić i njena drugarica Katarina Ibročić, koje letuju u Turskoj, juče su krenule u džip safari u Alanji, na celodnevni izlet. Već na prvoj pauzi, posle samo desetak minuta, shvatile su da su zaboravile telefon na stajalištu odakle su krenule na izlet. Marija, još pod jakim utiskom svega što se dan ranije dešavalo, za InfoNet prepričava zaplet i rasplet ove avanture i otkriva ko su njeni najveći heroji.

Krenule smo na džip safari i već na prvoj pauzi, posle svega desetak minuta, preumorne od šetnje prethodnog dana, shvatile smo da smo telefon zaboravile na klupi, na stajalištu odakle smo krenule na izlet. Obratile smo se organizatorima za pomoć, iako je greška isključivo naša. Iskreno, nisam uopšte računala da ćemo telefon ikad više pronaći, ali smo po inerciji bar pokušale”, kaže Marija Marić za InfoNet Vojvodina.

Usledila je akcija kakvu nisu mogle ni zamisle

Istog momenta, kad smo im saopštile da nam je telefon ostao na stajalištu, dvojica momaka alarmiraju info stanicu, skidaju snimke sa kamera i na njemu pronalaze momenat kada čovek uzima nas telefon. Na drugoj kameri vide kako ulazi u taksi. Pošto se vidi broj tablica na vozilu, traže vlasnika, stižu do njegovog broja telefona, pozivaju ga i obaveštavaju šta se desilo”, prepričava Marija.

Naša sagovornica kaže da je već tada bila i iznenađena i oduševljena tolikom požrtvovanošću ljudi iz organizacije izleta, a još više brzinom kojom su uspeli da uđu u trag kradljivcu.

Marija i Katarina sa mladićem koji je pronašao kradljivca

Taksista je, čim su mu javili šta se desilo, za vrlo kratko vreme, pronašao čoveka kojeg je vozio. Bio je u restoranu, udaljenom 20ak kilometara od stajališta na kojem nam je ostao telefon. Taksista javlja našem organizatoru, on dolazi po moju drugaricu i idu po telefon. Za manje od sat vremena, nekoliko ljudi, bez policije, usred šume u Turskoj, pronašli su naš telefon! Zaista, nismo mogle ni da pomislimo da će na takav način sve da bude završeno i rešeno!”, kaže Marija oduševljeno i dalje pod jakim utiskom ove avanture.

Kako reaguju heroji, a kako kradljivci

Još više ih je oduševila reakcija dvojice momaka na kraju ove krimi letnje avanture.

Kada su se momci iz organizacije izleta vratili s našim telefonom, jednostavno smo ih morali pitati kako da im se odužimo. Oni su se postideli i rekli – ne treba ništa, mi smo samo radili svoj posao, jer nam je važno da budete bezbedni. U momentu su mi suze krenule koliko su me dirnuli. Jer, za njih ovo nije nikakvo čudo!”, iskrena je Marija. 

Opisala je i kako je kradljivac reagovao kada je shvatio da je otkriven.

Kada je taksista pronašao kradljivca, najpre je objasnio vlasniku restorana šta se desilo, a potom prišao kradljivcu, koji je u tom trenutku ručao. Taksista ga je pozvao da izađe iz restorana. Čim je izašao, pitao je momka iz organizacije izleta i moju drugaricu da li su oni iz policije. Kad su tražili da vrati telefon, najpre je negodovao, demantovao da ga ukrao. Tvrdio je da je hteo da odnese telefon policiji. Bilo je neprijatno, ali nije bilo većih problema”, kaže Marija Marić.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag