Kontaktirajte nas

VESTI

Epidemija gripa “pauzirala” nastavu i u Vojvodini

Objavljeno

on

NOVI SAD – Zbog epidemije gripa, nastave u školama u Vojvodini, takođe, neće biti do 24. februara, a đaci se u klupe vraćaju 25. februara.

“Saglasno današnjoj odluci Vlade Republike Srbije donete po preporuci Ministarstva zdravlja, zbog epidemije gripa nastave neće biti ni u školama na teritoriji AP Vojvodine, u periodu od 18. do 24. februara, a deca se u školske klupe vraćaju 25. februara, u ponedeljak“, navedeno je u saopštenju Sekretarijata.

Prethodno je, u toku dana, na sednici Vlade Srbije, odlučeno da sve srednje i osnovne škole u Srbiji početi da rade 25. februara, odnosno u tim školama raspust koji je u toku, biće produžen nedelju dana.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje “Batut” do sada je od gripa obolelo 104.867 pacijenata, a umrlo je 29 pacijenata čija se smrt može dovesti u vezu sa gripom.

Za razliku od škola u drugim delovima Srbije, gde je raspust bio podeljen na dva dela, u Vojvodini je on bio izjedna i trajao od 21. decembra do 15. januara. Zato će njima školska godina biti “pauzirana” sedam dana.

Zbog Dana državnosti, učenici u petak ne idu na nastavu. Od ponedeljka će početi pauza, zbog epidemije gripa, a kako je najavio pokrajinski Skeretarijat za obrazovanje, u klupe će se vratiti 25. februara, kao i njihovi vršnjaci u drugim delovima Srbije.

Radne subote ili spajanje gradiva

Na koji način će časovi biti nadoknađeni, radnim subotama ili spajanjem, preraspodelom časova, zavisi od broja časova (dana) koje bi trebalo nadoknaditi. Kako InfoNet Vojvodina saznaje, pravilo je da ukoliko se u školu ne ide do pet dana, onda se nastava nadoknađuje spajanjem gradiva, kada tokom jednog školskog časa bude organizovana nastava za dve oblasti, gradiva. Ukoliko se izostaje više od pet dana, onda je nadoknada radnim subotama.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag