Kontaktirajte nas

VESTI

Elemental večeras u Master centru

Objavljeno

on

NOVI SAD – OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad i Turistička organizacija Novi Sad obeležavaju međunarodni Dan ljudskih prava. Tim povodom, večeras od 21 sat počinje besplatna svirka u auli Master centra u Novom Sadu, kada će nastupiti nekoliko izvođača.

Koncert grupe Elemental počinje od 22 sata, a pre njih nastupiće Dj Tomash i novosadski bend UV.

Elemental dolazi iz Zagreba i nije je potrebno posebno predstavljati, jer i u Srbiji imaju ogroman broj obožavalaca. Ove godine slave dve decenije postojanja, a iza sebe imaju sedam studijskih albuma. Poznati su po jako energičnim nastupima, odličnoj interakciji sa publikom, kombinujući hip-hop, pop i rok.

Poslednji OPENS dan ove godine biće baš na Međunarodni dan ljudskih prava, a veliki koncert Elementala, zapravo je samo uvod u magiju koja sledi.

“Osnovna ideja “OPENS free day-a” jeste da nam je jedno od garantovnih ljudskih prava i ono koje kaže da imamo pravo da kvalitetno provodimo svoje slobodno vreme. Ipak, mnogi, kvalitetni programi, mladima često nisu dostupni, uglavnom zbog materijalnih razloga”, kažu organizatori.

OPENS je kreirao online platformu (https://freeday.opens2019.rs/) u kojoj se nalazi pregled kompanija i institucija koje su partneri na ovom događaju, kao i spisak aktivnosti i programa koje ti partneri nude. Svaka mlada osoba u Novom Sadu ima samo jednom pravo na besplatnu aktivnost, odnosno jedan vaučer koji bi važio za dve osobe. Vaučeri se, uz uvid u ličnu kartu, podižu u prostorijama OPENS-a (Laze Telečkog 2).

Međunarodni dan ljudskih prava obeležava se 10. decembra svake godine. Ovaj datum je izabran jer je tada usvojena i potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima. Sama ideja ovakvog obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava potekla je od prava na slobodno vreme – pravo na vreme za lični rast, pravo na stvaranje, rekreaciju i pravo na zabavu.

Ideja OPENS dana jeste da što većem broju mladih ljudi približimo sve mogućnosti koje se nude gradu koji je Evropska omladinska prestonica i mladima koji u njemu žive.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag