Kontaktirajte nas

VESTI

Direktor KCV podneo ostavku, smenjena direktorka Dečije bolnice

Objavljeno

on

NOVI SAD – Direktor Kliničkog centra Vojvodine prof. Dr Petar Slankamenac podneo je ostavku. Ova informacija potvrđena je u pokrajinskom sekretarijatu za zdravtstvo.

“Na sednici Pokrajinske vlade održanoj 20.02.2019. godine, Pokrajinska vlada prihvatila je ostavku koju je podneo direktor Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Petar Slankamenac. Za vršioca dužnosti direktora Kliničkog centra Vojvodine, na period od šest meseci, vlada je imenovala redovnog profesora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Editu Stokić, specijalistu interne medicine, endokrinologa”, saopšteno je u resornom sekretarijatu.

Razrešena direktorka Dečije bolnice

Dužnosti je, kako saznaje InfoNet Vojvodina, razrešena i direktorka Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine (Dečja bolnica) u Novom Sadu.

Dečija bolnica u Novom Sadu

“Na današnjoj sednici Pokrajinska vlada je razrešila dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu prof. dr Jadranku Jovanović Privrodski. Za vršioca dužnosti direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, na period od šest meseci, vlada je imenovala doc. dr Jelenu Antić, specijalistu dečije hirurgije”, saopšteno je u pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo.

Prošle godine direktor KCV prof.dr Petar Slankamenac zaposlio je svoju ćerku Sonju Slankamenac u toj zdravstvenoj ustanovi. Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je tada njegovu smenu, jer je u leto 2018. godine na neodređeno vreme zaposlio svoju ćerku u KCV, a prethodni nije obavestio Agenciju o sukobu interesa.

Dr Slankamenac je tada izjavio da je “tek 30. novembra primio pravno mišljenje da je trebalo da prijavi sukob interesa”, što je posle i učinio.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag