Kontaktirajte nas

VESTI

Deca pevaju za malog Aleksu, građani donacijama prikupljaju novac za lečenje dečaka

Objavljeno

on

NOVI SAD – Talentovana deca Detelinare, ali i drugih delova Novog Sada i okoline, danas će od 17,30 sati pevati za malog Aleksu Mikića, dečaka kome je dijagnostifikovan autizam. Na humanitarnom koncertu, u okviru manifestacije “Srcem i muzikom za Detelinaru”, biće prikupljan novac za lečenje malog Alekse.

Koncert počinje od 17,30 sati u centru stare Detelinare, ispred rodbne kuće, u Ulici Milenka Grčića 6a.

“Novosadsko naselje Detelinara oduvek je bilo bogato veselom i talentovanom decom, koja su uspevala svuda po svetu, ali nikada nisu zapevala i zasvirala baš u kraju u kojem su rođena. Vođeni ovom statistikom, rešili smo da još jednom spojimo lepo, korisno i humanitarno”, kažu u Udruženju Novi Sad, koje treću godinu zaredom organizuje manifestaciju “Srcem I muzikom za Detelinaru”.

Generalna proba pre koncerta, Foto: UG Novi Sad

U saradnji sa nastavnicom muzičkog obrazovanja Milkom Jurišić, na Detelinari će pevati i svirati upravo talentovana deca iz kraja i okoline, koja zajedno sa svojim nastavnicima, solo i horski, godinama neguju muziku na kvalitetan način i od toga ne odustaju. Podršku na bini pružiće im novosadski Beti Bap Bend.

Na koncertu za malog Aleksu pevaće i Jana i Dunja Mihajlolvić, pobednice ovogodišnjeg festivala “Glas anđela”, koji organizuje Fondacija Tijana Jurić,

Aleksi Mikiću dijagnostifikovan je autizam, a samo jedna terapija koja mu pomaže da živi kao i njegovi vršnjaci, košta 2.000 dinara. Aleksa živi sam sa majkom i svaka pomoć im je dobrodošla. Podršku ovogodišnjoj manifestaciji pružiće naš proslavljeni sportista sa Detelinare Nenad Pagonis i članovi Fondacije Tijana Jurić, na čelu sa Igorom Jurićem.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag