Kontaktirajte nas

VESTI

Četvrti Festival Glas anđela – Tijana Jurić u Bajmoku

Objavljeno

on

BAJMOK – Četvrti etno Festival „Glas anđela – Tijana Jurić“, posvećen tragično nastradaloj devojčici Tijani Jurić, biće organizovan 29. i 30. juna, u Bajmoku. Festival, koji Fondacija “Tijana Jurić” organizuje četvrtu godinu za redom, u mestu gde je pronađeno telo devojčice, i ove godine biće mesto susreta kulture, umetnosti, talenata, pozorišta, tradicionalne i izvorne muzike.

Foto: Privatna arhiva Igor Jurić

Tijana, krhka, mila i draga devojčica, ostaće upamćena kao dete anđeoskog lica i istog takvog glasa. Volela je da peva, svirala violončelo, a želja joj je bila da usavrši etno pevanje. U znak sećanja na Tijanu, upravo u etno pevanju i ove godine, takmičiće se talentovana deca. Nastupiće ukupno 12 takmičara, od sedam do0 16 godina, Anđelina Švarc, Kristina Damnjanović, Dora Mako, Mirela Vereš, Milena Nikitović, Nađa Sivč, Danica Kadović, Sofija Dacić, rođene sestre Jana i Dunja Mihajlović i blizanci Iva i Vasilije Vučković.

Foto: Fondacija Tijana Jurić

Najbolji takmičar zaslužiće nagradu “Glas anđela” i devetomesečnu stipendiju, dar Fondacije Tijana Jurić. Lepe nagrade očekuju i sve druge učesnike, i to je mali znak zahvalnosti toj deci koja se u ovom modernom dobu izdvajaju time što se bave istinskim vrednostima. Očekujemo da će njihovi glasovi na najlepši način obojiti ovogodišnji festival, i već sada se radujemo predstojećim audicijama”, najavio je Igor Jurić.

Program festivala

Pozorišna predstava u sali Kulturno-umetničkog društva “Doža Đerđ“ otvoriće dvodnevni festival. Ove godine, Fondacija “Tijana Jurić” pripremila je jednu od najtraženijih pozorišnih predstava koju izvode velika glumačka imena.

Druge, ujedno i glavne festivalske večeri, centralni deo festivala biće takmičenje dece u etno pevanju, koje je prethodno na audicijama odabrao stručni žiri. Oni će nastupati uz pratnju orkestra Radio televizije Vojvodine, a njihovo pevaće ocenjivaće stručni žiri, čija je specijalna gošća Biljana Krstić.

U revijalnom delu ove godine nastupiće bard starogradske muzike Zvonko Bogdan koji je o Bajmoku.

Ulaznica za prvo veče koštaće 350 dinara i moguće ih je kupiti u Mesnoj zajednici Bajmok, do petka, od devet do 12 sati, kao i u kancelariji Fondacije, Otvoreni univerzitet Subotica, od devet do 13 sati. Prisustvo koncertu i programu druge večeri Festivala biće besplatno, a program te večeri počinje od 19,30 sati, u Sportskom centru u Bajmoku”, najavili su organizatori.

Reklama

Tag