Kontaktirajte nas

VESTI

Bespovratna pomoć za kupovinu stana porodicama za 3. i 4. dete

Objavljeno

on

NOVI SAD – Porodice u kojima se rodi treće ili četvrto dete Pokrajina će dodeliti bespovratna sredstva za kupovinu stana, odlučila je pokrajinska vlada.

Kako navode u saopštenju, za tu namenu opredeljeno je 63 miliona dinara, a može se koristiti i za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine.

“Sredstva će biti dodeljena iz budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku AP Vojvodine za 2018. godinu, putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova”, precizirano je u saopštenju Pokrajinske vlade.

U Odluci je navedeno da pravo na dodelu bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja imaju porodice na teritoriji AP Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine, pa do dana raspisivanja konkursa – rodi treće ili četvrto dete.

“Ovom je odlukom pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova zadužen da obrazuje komisiju, a svojim aktom propisaće kriterijume i postupak ostvarivanja prava na dodelu bespovratnih sredstava subjektima, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove odluke”, navedeno je u saopštenju Pokrajinske vlade.

Reklama

Tag