Kontaktirajte nas

VESTI

Auto sedišta za taksi udruženja

Objavljeno

on

NOVI SAD – Taksi udruženjima, koja su odlučila da u svoju ponudu uvrste i prevoz dece u dečijim auto-sedištima, sutra 23. januara u plavoj sali Skupštine grada, od 12 sati, biće uručeno 15 takvih sedišta.

Auto-sedišta obezbedila je Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, koja i realizuje ovaj pilot projekat u saradnji sa Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja i Gradskom upravom za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada.

Bezbednost dece u saobraćaju, Foto: www.bezbednostsaobracaja.com

Toga dana biće organizovana i kraća obuka za pravilno montiranje auto-sedišta, koja će biti dodeljena taksi udruženjima, saopštili su organizatori. Pre obuke, prisutnima će se obratiti član Gradskog veća za saobraćaj Aleksandar Kravić, predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Branko Stamatović, potom predstavnica Centra za promociju bezbednosti saobraćaja Marijana Jovanović i predstavnik SOS taksija Aleksandar Petrović.

Auto-sedišta, poklon taksistima, Foto: DEker

Pilot projektu Agencije za bezbednost saobraćaja prvi se pridružio SOS taksi, tako da Novosađani takvu uslugu koriste od 15. decembra 2018. godine. Neophodno je, prilikom pozivanja taksi vozila, zatražiti vozilo sa auto-sedištem, kako bi deca mogla da budu prevezena bezbedno taksi vozilom.

“Pozivu su se odazvala još tri udruženja – Crveni taksi, Pan taksi i MB taksi i time pokazali društvenu odgovornost”, kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag