Kontaktirajte nas

VESTI

Akcija RTV-a “Slatkiš za mog drugara”

Objavljeno

on

NOVI SAD – Štićenici nekoliko socijalnih, zdravstvenih ustanova i udruženja i ove godine dobiće novogodišnje paketiće i pregršt slatkiša, čije prikupljanje traje do 31. decembra, u okviru humanitarne akcije Radio-televizije Vojvodine “Slatkiš za mog drugara”. U holu zgrade Radija RTV-a, u Ulici Ignjata Pavlasa 3 postavljena korpa za donacije, gde građani svakoga dana mogu doneti slatkiše.

Organizatori će novogodišnje paketiće 31. decembra uručiti štićenicima Sigurne dečije kuće, Svratište za decu ulice, Onkološko odeljenje u Dečijoj bolnici i Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku i članovi Udruženje osoba sa invaliditetom “Ljubav, vera, nada”.

Nevena Vrtulek sa kolegama i Deda Mrazom, Foto: Privatna arhiva

Veliko je zadovoljstvo ući u novu godinu znajući da ste obradovali mnogo dece koja zbog sticaja loših okolnosti nisu u mogućnosti da se raduju kao sva ostala deca. Zato se nadamo ćete nam se pridružiti u ostvarivanju tog plemenitog cilja jer naše malo nekome je najviše”, poručuje Nevena Vrtulek, novinarka Radija RTV i jedna od inicijatora humanitarne akcije “Slatkiš za mog drugara”.

Sve je počelo pre 12 godina. Današnji srednjoškolci, tada su bili u osnovnoj školi i pridružili se akciji koju je 2006. godine pokrenula Nevena Vrtulek, sa svojim sinom, tada učenikom prvog razreda.

Korpa za slatkiše u holu Radija RTV, Foto: Privatna arhiva

Tada sam ja, da bih njemu i njegovim drugovima svojim primerom, pokazala kako treba da se ponašaju, počela akciju, a oni su, naravno, prihvatili. Prvo njegov razred, tada prvi četiri, zatim cela škola “Iva Lola Ribar”i onda smo to proširili na sve ostale. Ubrzo je ova akcija prerasla u mnogo širu i sve ove godine organizuje je Radio televizija Vojvodine, medijska kuća u kojoj radim”, kaže Nevena Vrtulek za InfoNet Vojvodina.

Naglašava da ima svesrdnu podršku i pomoć kolega novinara iz RTV-a, a posebno je zahvalna kolegi Borislavu Despotoviću, koji, kaže, nije štedeo vreme kako bi “Slatkiš za mog drugara” i ove godine bio organizovan na najbolji mogući način.

15 tona slatkiša za 12 godina

Za ovih 12 godina spakovali su i poklonili više od 15 tona slatkiša. Uspeli su da animiraju ne samo učenike, već i starije sugrađane, pa tako svake godine, u drugoj polovini decembra hol zgrade Radija RTV vrvi od ljudi, koji donose pakete slatkiša. Koji dan pre 31. decembra sledi najlepši, ali i najzahtevniji deo posla.

Pakovanje slatkiša u paketiće, Foto: Privatna arhiva

Tada počinjemo da pakujemo paketiće. Onda je u kancelariji Radija RTV prava radna akcija, u kojoj svi uživamo. Pomažu mi, naravno, učenici nekoliko osnovnih i srednjih škola iz Novog Sada, koja su sve ove godine sa nama. To su zlatna, divna dečica i beskrajno sam im zahvalna na tolikoj energiji koju ulažu u u našu akciju “Slatkiš za mog drugara”, kaže Nevena Vrtulek.

Đaci, koji su ovde u ulozi Deda Mrazovih patuljaka, jednostavno objašnjavaju zašto se sve ove godine bespogovorno pridružuju akciji.

Sve je počelo tako što smo hteli da pomognemo deci, zato što smo čuli kakav je njihov život i bio nam je samo cilj da im unesemo malo sreće u ove praznike i, evo, već dvanaest godina nam ide kako treba”, kaže jedan od srednjoškolaca.

Tokom akcije RTV-a “Slatkiš za mog drugara” kolege sakupljaju industrijski zapakovane slatkiše.

Slatkiši za drugare, Foto: Privatna arhiva

Od samog početka, prijatelji akcije su najpoznatiji novosadski poslastičari „Vremeplov“, „Carigrad“ i „Kristina“, koji tradicionalno prave torte za svaku od gorepomenutih ustanova. Naši brojni slušaoci, gledaoci i sugrađani donose slatkiše, a tu nam se pridružuju i društveno odgovorne kompanije, ustanove i udruženja građana. Inače, u akciji imamo i humanitarnog Deda Mraza, koji deci uručuje slatkiše i u ime svih nas donese im osmeh na lice”, kažu u RTV-u.

Izvor: InfoNet Vojvodina

Reklama

Tag