Kontaktirajte nas

O Nama

Ko smo mi

 

Informativni portal “InfoNet Vojvodina” inicirala je nazavisna video produkcija “News media”, iz Sremskih Karlovaca, registrovana 2014. godine, u Agenciji za privredne registre (Matični broj: 63689700; PIB 108769989, adresa: Vojvode Šupljikca 2, Šifra delatnosti: 5911).

“InfoNet Vojvodina” objavljuje prvenstveno vesti iz Vojvodine, ali i iz drugih delova Srbije. Istražujemo priče iz Vojvodine, bavimo se temama koje interesuju većinu građana, pričama običnih ljudi kojih nema u medijima, prenosimo i najvažnije informacije iz regiona.

Svesni činjenice da je na internetu ogroman broj sličnih portala, izazov će biti da pokažemo da smo drugačiji. Posebnu pažnju posvetićemo video produkciji, te ćemo određene teme raditi u televizijskom formatu. Dugoročan plan je i osnivanje tv video-servisa, što će omogućiti i da naša, sada skromna, redakcija bude proširena.

Osnovno načelo redakcije “InfoNeta”-a jeste tačna, blagovremena, proverena, jasna, objektivna informacija iza koje stojimo i rad u skladu sa profesionalnim i etičkim standardima.

Inicijatori portala “InfoNet Vojvodina” su Sanja i Darko Eker, sa dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima.

*Sanja Eker, 1979, diplomirala u prvoj generaciji Odseka za žurnalistiku, Univerziteta u Novom Sadu, završila Specijalizovane studije tv novinarstva. Prethodnih skoro pet godina radila kao dopisnik TV B92 (sada TV O2), izveštavala o najvažnijim događajima u Vojvodini, direktno se javljala u Vesti B92 sa kriznih područja, poput katastrofalnih poplava u Sremu, ili u jeku izbegličke krize na balkanskoj ruti, ali i o svim drugim temama iz gotovo svih oblasti života. Radeći kao dopisnik za Vojvodinu upoznala je uzduž i popreko, a često se dešavalo da jedan dan počne na jednom, a završi na sasvim suprotnom kraju Vojvodine. Za skoro dvadeset godina novinarske karijere radila u nekoliko redakcija. Prva je bila redakcija televizije Panonija u Novom Sadu, potom Radio televizija Vojvodine, dopisništvo Blica u Novom Sadu, Infobiro, Dnevnik…Urednik je portala “InfoNet Vojvodina”.

*Darko Eker, 1974, snimatelj i montažer, sa iskustvom od 20 godina. Radio na televiziji B92, u dva navrata, od 2009. do 2013. potom od 2014. do 2018. Karijeru počeo na Televiziji Panonija, nastavio na novosadskoj televiziji “Apolo” (današnja NS TV), radio za nekoliko nezavisnih produkcija. Snimao i montirao nekoliko dokumentarnih filmova. Urednik je fotografije na portalu “InfoNet Vojvodina”, snimatelj i montažer video paketa.